Karel hisselerine yoğun ilgi

Abone ol

Karel’in hisseleri, talep toplama sürecinde piyasalardan büyük ilgi gördü.

Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgeleri PBX pazarı lideri Karel’in hisseleri, talep toplama sürecinde piyasalardan büyük ilgi gördü. Karel’in halka arzı 12 – 13 Ekim 2006 tarihlerinde, 4.200.000 payı sermaye artırımı, 700.000 payı ortak satışı, 735.000 payı ise ek satış olmak üzere gerçekleşti.

Talep toplama sürecinde halka arz birim hisse fiyatı 4,36 YTL olarak belirlenmişti. Halka arzda toplam 50 kurumsal yatırımcı ve 4.519 adet bireysel yatırımcıdan talep geldi. Ek satışla birlikte %30,96’sı arz edilen Karel’in toplam 5.635.000 adet hissesinin satışı gerçekleştirildi.

Karel Genel Müdürü Serdar Tunaoğlu talep toplama sürecinde elde ettikleri başarıda pazardaki yenilikçi ve güçlü konumlarının yanısıra geleceğe yatırım yapan dinamik bir şirket olmalarının etkili olduğunu belirtti. Tunaoğlu şunları söyledi:

“Karel hisselerinin talep toplama aşamasında gördüğü ilgi, yatırımcının sergilediği güven bize gurur ve güç veriyor. Elde ettiğimiz bu kaynağı hedeflerimize doğru daha güçlü bir şekilde yürümek için en iyi şekilde değerlendireceğiz. Karel, dünya ölçeğinde hedefleri olan bir kuruluş. Küresel rekabet gücümüzü artırmayı ve PBX pazarında dünyanın en büyük 10 üreticisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Ar – Ge yatırımlarımızı ve üretim kapasitemizi artırmayı planladık. Satış ve pazarlama alanında yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz. İhracat faaliyetlerimizi, yurtdışında şubeler açarak, ortak üretim tesisleri kurarak ve dış pazarlarda marka yatırımları yaparak geliştireceğiz. Bunların dışında halka arzdan sağlanan kaynağın sinerji yaratacağına inandığımız ve ürün gamımızı genişletecek ortaklıklar ve şirket satınalımları için de kullanılması planlanmıştır.”

Günün Önemli Haberleri