Karayılan AK Partiyi tehdit etti

Abone ol

Kandil Dağı’nda saklanan PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan Ankara'ya tehdit içerikli mesajlar yolladı...

Kandil Dağı’nda saklanan PKK’nın elebaşlarından Murat Karayılan, "Demokratik Açılım" sürecinde ilerleme yaşanması için Türkiye'nin Abdullah Öcalan'la diyalog kurması gerektiğini söyledi ve ekledi: “Eğer Ankara diyalogu reddederse PKK çarpışmaya devam edecek. Kürt halkı bizimle ve Kuzey Irak’taki dağlardan on yıllarca mücadelemizi sürdürebiliriz.”

Uluslararası AFP haber ajansına konuşan Karayılan, Türk hükümetinin reform vaadini “komedi” olarak niteledi ve Ankara’nın hem Kürtleri hem de uluslararası kamuoyunu kandırdığını söyledi.

Karayılan terör sonunu çözmek için Türkiye tarafından atılan adımların “tam bir şov olduğunu” söylerken, “anlayışın aynı kaldığını” ifade etti.

Türkiye’nin PKK’ya yönelik askeri operasyonlarına son vermesi gerektiğini söyleyen ve terörist başı Abdullah Öcalan’ın da serbest bırakılmasını talep eden Karayılan, "Öcalan’la diyalog başlarsa, süreç de ilerleyecek” dedi. Fakat Karayılan, DTP’nin de alternatif muhatap olabileceğini söyledi. Türk hükümetiyle gizli görüşmeler gerçekleştirmediklerini söyleyen Karayılan, Ankara diyaloga girmeyi reddederse terör eylemlerine devam edeceklerini de vurguladı. Karayılan, “Kürt halkı bizimle ve Kuzey Irak’taki dağlardan on yıllarca mücadelemizi sürdürebiliriz” şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri