Karayalçının referandum oyu

Abone ol

Karayalçın referanduma ne diyor? Peki ya oyun rengi ne?

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, yeni anayasa hazırlığıyla ilgili olarak ''Güçlü bir siyaset mühendisliği tasarımı ve üretken bir diyalog ortamı bulunmadan, yani altyapı olmadan istense de mutabakat sağlanamaz'' dedi.

(EVET) OYU KULLANMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Karayalçın, 21 Ekim'de gerçekleştirilecek referanduma da değinerek, partisinin yaklaşık 2 yıl önce cumhurbaşkanını iki turlu seçimle halkın seçmesini önerdiğini söyledi.

''Şimdi tüm SHP'lileri ve yandaşlarımızı 21 Ekim referandumunda 'evet' oyu kullanmaya çağırıyoruz'' diyen Karayalçın, seçmenlerin referandumda şu anki anayasanın cumhurbaşkanının görev ve yetkilerini tanımlayan 104. maddesi üzerinden oy kullanacaklarını hatırlattı.

Karayalçın, ''Referandumda 'evet' sonucu çıktıktan sonra anayasa değişiklikleri çerçevesinde artık 104. madde değiştirilemez ya da yeniden referanduma gidilmesi gerekir'' diye konuştu.

YENİ MYK'DA GÖREV DAĞILIMI

Karayalçın, açıklamalarının ardından yeni oluşturulan MYK'yı da basına tanıttı. Uğur Cilasun'un Genel Sekreter olarak görevlendirildiğini, Genel Başkan yardımcılıklarına Mehmet Gülcegün, İlhan Göğüş ve Bedri Demir'in getirildiğini belirten Karayalçın, Recai Ersoy ve Ümran Göçen'in de genel sekreter yardımcısı olarak görev yapacaklarını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri