Karaya vuran 4 ceset endişe yarattı

Abone ol

İzmir'de karaya vuran cesetler Seferihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekiplerini harekete geçirdi

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nin Doğanbey sahilinde karaya vurmuş dört erkek cesedi bulundu.

Vatandaşların sahilde ceset bulunduğu ihbarı üzerine Seferihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri harekete geçti. Yunanistan'ın Sisam (Samos) Adası'nın karşısındaki Sakız Ağacı mevkiinde bulunan cesetlerin üzerinde yapılan ilk incelemede, cep telefonu ile euro ve dolar bulunduğu görüldü. Jandarma ile balıkçılar karadan arama çalışması başlatırken, Sahil Güvenlik botu denizden, helikopter de havadan çalışmalara katıldı.

Cesetlerin yasadışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen kaçaklara ait olduğu üzerinde duruluyor.

NİKAHSIZ EŞ DEHŞET SAÇTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Konya'da özel bir hastanede hemşire olarak çalışan, 2 çocuk annesi, 23 yaşındaki Durdane Duran, evi terk ettiği ve çocuklarını göstermediği iddiasıyla 4 yıldan bu yana birlikte yaşadığı Yusuf Gürle tarafından parkta pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Dürdane Duran'ın kız kardeşinin acil servis koridorlarında "Abla ne olur ölme" diye feryat etmesi yürekleri parçaladı. Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Parkı'nda meydana geldi. Özel bir hastanenin kalp damar cerrahisi bölümünde yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan 23 yaşındaki Durdane Duran, fırıncılık yapan Yusuf Gürle ile birlikte yaşamaya başladı. Çiftin yaşadıkları 4 yıl içinde bir kız bir de erkek olmak üzere 2 çocukları oldu.

İkili arasında şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2 ay önce tartışma çıktı. Tartışmanın üzerine Durdane Duran 3 yaşındaki oğlu Poyraz ve 1 yaşındaki kızı Masal'ı da alarak evi terk ederek Konya'daki akrabalarının yanına yerleşti.

ÖNCE ÖLDÜR SONRA 24 TAKSİTLE ÖDE

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Motosikletle çarparak Selin Tiryaki'nin ölümüne neden olan trafik polisinin cezası belli oldu. Polis Hüseyin Sarıçiçek, 24 ay taksitle 15 bin 200 lira ödeyecek.

Maltepe Sahilyolu'nda 20 Mayıs 2010'da 22.30'da motosikletiyle giderken Selin Tiryaki'ye (19) çarparak ölümüne, arkadaşı Ozan Algün'ün yaralanmasına neden olan trafik polisi Hüseyin Sarıçiçek hakkındaki dava karara bağlandı. Kartal 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis istemiyle yargılanan Sarıçiçek, 2 yıl 1 ay hapse çarptırıldı. Mahkeme, cezayı 24 ay taksitli ödemeyle 15 bin 200 lira para cezasına çevirdi. MOBESE kayıtlarında yeterli görüntüye ulaşılamaması üzerine dosyanın gönderildiği bilirkişi fren izinin bulunmadığı kazada hem öleni hem yaralananı hem de kazayı yapan polis memurunu asli kusurlu bulmuştu.

ADLİ TIP:ÖLEN KUSURLU

Adli Tıp Kurumu ise fren izi olmaması nedeniyle süratin ve olayın oluş biçiminin belirlenemediğini belirterek, Selin Tiryaki ile Ozan Algün'ü asli kusurlu, polis memurunu tali kusurlu bulmuştu.

BİR BAŞSAĞLIĞI BİLE DİLEMEDİ

Kızları ölen Tiryaki ailesi karara isyan etti. Baba Reşat Tiryaki, "19 yaşındaki kızının hayatının baharında yaşama veda ettiğini, bir başsağlığı bile dilemeyen polis memurunun hiç tutuklanmadan 15 bin lira cezayla bu işten kurtulduğunu" belirterek, "Bu ceza yeterli değil. Onu 'İşe gidiyordu' diye koruyan emniyete ve kendisine yüklü miktarda tazminat davası açacağız" dedi. Ölen Selin'in kızkardeşi Şeyla ise cezayı duyunca gözyaşlarına boğuldu.

SOLUK BORUSUNA YEMEK KAÇAN ÇOCUK ÖLDÜ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde, nefes borusuna yemek kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Ezine ilçesi Camikebir Mahallesi Abdurrahman Bey Caddesi'nde yaşamını sürdüren N.U (25) evinde yemek yerken, yanına 2 yaşındaki çocuğu E.N.U geldi. Bu sırada yemekten bir miktar ağzına atan 2 yaşındaki çocuk fenalaştı.

Acilen Ezine Devlet Hastanesi'ne kandırılan E.N.U (2) durumunun ağır olması üzerine Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Soluk borusuna yemek kaçtığı belirlenen çocuk, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili tahkikat sürdürülüyor.

İKİZİNİ 5 YIL KARNINDA TAŞIDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Kastamonu'dan araçla Rize'ye gelirken emniyet kemerinin karnında ağrı oluşturması nedeniyle hastaneye götürülen beş yaşındaki Minik Büşra Duman'ın ikizini karnında taşıdığı ortaya çıktı.

Minik Büşra'nın annesi Gönül Duman, eşinin görevi nedeniyle Kastamonu'dan Rize'ye geldikleri sırada kızının emniyet kemerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Duman yaptığı açıklamada, "Yolda Büşra, emniyet kemerinden dolayı karnının ağrıdığını söyledi. Daha önce de emniyet kemeri taktığı için emniyet kemerinin sıktığını düşünmüştük. Ancak bir gün süreyle ağrı
geçmeyince hastaneye başvurduk. Hocamız başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Beş yıl boyunca taşımış onu. Ancak sağlığına kavuştu. Çok şükür" diye konuştu.

Büşra'nın iki gün önce karın ağrısı ve karnında şişlik nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Polikliniğine başvurduğunu anlatan Rize Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Serdar Arda, "Yapılan tetkiklerinde karnında büyük bir kistik kitle saptanmış. Bunun üzerine ameliyata alındı. Ameliyatta, aort gibi büyük damarların üzerine oturmuş 20 santimetre çapında yaklaşık olarak 1 kilogram ağırlığında kitleyi çevre dokulara zarar vermeden tam olarak çıkarttık. Yapılan incelemede çıkarılan kitlenin tam oluşmamış bir cenin yapısı içerisinde olduğunu gördük"
dedi.

'Teratom' adı verilen bu kitlenin ilkel hücrelerin bir kalıntısı olduğunu vurgulayan Arda, "Karın içerisinde ender görülüyor. Bildiğimiz bir yapıdan
farklı ilkel bir cenin oluşuyor. Baktığınızda cenine benzetebildiğiniz, içerisinde kemiği, cilt dokusu, saçları olan bir yapı. Bir anlamda ikizini karnında taşıma vakası" diye konuştu.

Arda, minik Büşra'nın ameliyattan sonra herhangi bir sorunu kalmadığını 4-5 gün içerisinde taburcu edilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri