Karar sarkabilir...

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nin Ağustos ortasında açıklaması beklenen kapatma davası kararının Eylül'e sarkabileceği öğrenildi...



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Anayasa Mahkemesi'nin AKP'nin kapatma davasıyla ilgili vereceği kararın Ağustos ayı ortalarında açıklanması bekleniyordu. Ancak, kulislerde kararın Eylül-Ekim aylarına sarkabileceği konuşuluyor.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, sözlü iddianame ve sözlü savunmanın ardından, 3-6 hafta içinde kararın verilebileceğini söylemişti.

AKP de, kararın Ağustos ayı ortalarında açıklanabileceği düşüncesiyle; TBMM'yi tatile sokmamış ve karar açıklanıncaya kadar Meclis'in çalışmasına dönük takvim yapmıştı. Bu şekilde, karar açıklandığında AKP milletvekillerinin Ankara'da ve Meclis'te olmasını amaçlayan Başbakan Erdoğan ve AKP yönetimi; zoraki de olsa Meclis'in çalışmalarına devam etmesini sağlıyor.

Ancak; TBMM Kulislerinde ve AKP yönetimi arasında kararın Eylül hatta Ekim ayına sarkabileceği yönünde duyumlar alındı. Anayasa Mahkemesi'nin resmi bir açıklama yapmamış olmasına karşın, yaz aylarına girilmesi, dava dosyasının ayrıntılı olması ve başsavcının olası bir ek iddianame verme ihtimali gözönüne alınarak yapılan yorumlarla; kararın sonbahara kalabileceği değerlendirmesi yapılıyor. Mahkeme çevrelerinden gelen de duyum bu yönde oldu.

Bu olasılığı gözönüne alan AKP yöneticileri, TBMM'nin türk Ticaret Kanunu'nu çıkarttıktan sonra, Temmuz ayı sonunda tatile girebileceği ve kararın açıklanmasını beklemeyeceği değerlendirmelerini yaptılar.



Günün Önemli Haberleri