Internet Haber Mobil Uygulama
Internet Haber mobil uygulamasını denediniz mi?
Internet Haber mobil uygulamasını denediniz mi?
İğneada kışın sessizliğini yaşarken farklı anlamlar ve farklı keşifler için karşı yakası gözükmeyen Karadeniz’in de seyri hiçbir denize benzemiyor. İşte İğneada’dan kış izlenimleri…
Karşı Yakası Görünmeyen Deniz
Karadeniz kıyısın da uçsuz bucaksız sahillerinde boydan boya insanlara baktığınız da benzerlik görürsünüz sebebi ise denizin renginin insanların ruhuna yansımasıdır çünkü Karadeniz diğer denizler gibi karşı yakasını göremediğiniz seyri hiçbir denize benzemeyen, bulutlara renk veren görkemiyle insanda saygınlık uyandıran bir denizdir. Bilinir ki Karadeniz’i denizden fethetmek, onu bir tekneyle geçmek cesaret ve ustalık işidir. Karadeniz adası olmayan deniz özelliğiyle de denizcilere sığınma yeri bırakmaz. İğneada adası yerini tutar fırtına da ticari gemiler bu limanın kuytusuna sığınırlar.
Marşlara Konu Olan Deniz
Karadeniz Marşı’nda Osmanlı Levendleri Karadeniz’e “Gelen düşman değil, biziz” diyerek gazabından korunurlar. Yine şarkılarda çırpınan Karadeniz onu yakından tanıyanlar için kontrolü zor ve yakalanması imkansız bir yaban atı gibidir. Batı Karadeniz’e dökülen Tuna Nehri, Orta Avrupa da yaşayan yelkenciler için kavuşmayı bekleyen anne kucağı gibidir. Balkanları Tuna Nehri üzerinden geçen maceraperest denizciler için tekneleri, yatları, botları ve deniz motorlarını akıntının hızıyla Karadeniz’e doğru sürerler güneye dönerken ilk İğneada’yı görürler.
Hamsi ve Kalkan Bir Başka, Karadeniz de yakalan Tekir Balığının Tadı ise Bambaşka
Karadeniz’in az tuzlu ve farklı biyolojik yapısı yaşayan balık türlerini de etkilemektedir. Hamsi ve kalkana ev sahipliği yaparken, Karadeniz de yakalanan tekir balığının tadı Akdeniz ve Ege de yakalanan tekir balığına benzemez. Karadeniz insanı Karadeniz balığı yer, Karadeniz de yakalanan palamut her mevsimde farklı pişirilir çünkü kimi mevsim yağlı ve büyük olan balık sezon başında ufak ve ızgaralıktır.
Karadeniz’de Aşk Başkadır
Karadeniz’in büyüyen dalgalarında yalnız sevgililer sanki kaybettikleri aşklarını ya da hayallerindeki o insanın gelmesini beklerler belki de kim bilir…
Ancelika Bir Daha Gelmem İğneada’ya Dedi Ama…
Benim Aşkımı Yazmaya Mürekkep Yetmez
Balıkçı Murat Kaptan’ın aşkıyla bir defa geldiği İğneadaya bin defa daha gelmeye karar veren Ancelika adeta balkanların aşığı oldu Murat Kaptan’ın aşkıyla. Biz İğneada’da ölümsüz kalırız.
Tarihi Deniz Feneri Bugünlerde Bir Romanın Son Sayfaları Gibi…
Babadan oğula devredilen deniz feneri bugünlerde emekliliği çoktan gelmiş Nihat Amca’nın kontrolünde ancak; 3G iletişiminin gelişmesiyle deniz fenerleri İstanbul merkezden kontrol edilmeye başlanıldığı için Nihat Amcada bu görevi oğluna devredemiyor. Nihat Amcanın annesi tüm kardeşleri ve büyük akrabaları bu fenerde doğup, büyüyerek hatıralarını oluşturmuşlar fakat bu romanın son sayfaları kapanıyor…
Gelişen Liman
Beğendik köyünde inşa edilen balıkçı barınağının yanı sıra mevcut İğneada limanında da büyük gelişmeler var. Derinleşen limanda rıhtım çalışmaları hızla devam ediyor.Ticari gemilerin, özel yabancı yatların yanaşabileceği günler çok yakında artık İğneadalılar deniz gümrüğünün açılmasını bekliyorlar. Böylece Bulgaristan ve İstanbul’a deniz yoluyla ulaşım imkanı bulacaklar.
Denizin Üzerinde Yüzen Kuşlar Misali
İğneada’da deniz, yılın 300 günü dinmeyen rüzgarla sörfçüler için özel bir alternatif. Alaçatı, Karaburun, Foça, Gökova’dan sonra İstanbul da olup buralara gitmekte zorlanan sörfçüler için yeni bir alternatif.
Zıpkınla Dalmaya Gelenler Salyangoz İçin Dalan Yöre Halkına Eşlik Edecekler
Her ne kadar turizm dalışı için dip tabiatı Ege-Akdeniz kadar olmasa da amatör balık avcıları için kefal, kaya levreği, Minekop ve kalkan balığı zıpkınla balık avlayanlara farklı alternatif olabilir.
İğneada’da Batık Gemi
2003 yılında buz cam yükü taşıyan ve batan gemiyi de dalmaya gelenler görme şansını bulabilirler.
Mert Gölü Denize Değdi
Mert Gölü kış aylarında deniz ile birleşerek Lagun halini alır. Göle yumurtlamak için gelen deniz balıkları müthiş bir görsel manzara oluşturuyor. Tatlı suyu gören balıkların farklı atmosferi kış aylarının ilginç gözlemlerin den. Gölleri, birçok bitki ve çiçekleri içerisinde barından doğal yapısı, uçsuz bucaksız longoz ormanları, av tutkunlarının farklı deneyimler yaşadığı ve her defasında hayata farklı açılardan bakılması gerektiğini hatırlatan kendine özgü duruşuyla kış aylarında İğneada bir başka güzel.
Soğuk içimi titretse de bir gün daha geceye durmaksızın ilerliyordu Ve zaman çoktan ellerimden düşmüştü. İğneada’da dalga sesleri yıldızlara karıştı gecenin koyu karanlığında…