Kanlı baskına 3 müebbet istemi

Abone ol

Güngören'de nişanlısını kaçtığı eve baskın yakan 3 kişiyi öldüren 9 kişi için 3'er kez müebbet istendi.

Güngören'de nişanlısının kaçtığı Kenan Katırcı ile kardeşi ve bir akrabasını evlerinin bahçesinde mangal yaparken basıp, öldüren 6'sı tutuklu 9 kişi hakkında açılan davaya başlandı. Sanıkların 3'er kez müebbet ile 2'şer kez adam öldürmeye teşebbüsten 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Tekstilci Derviş Sancı askere gitmeden önce amcasının kızı Fidan Sancı ile nişanlandı. Ancak Fidan Sancı, nişanlısı askerdeyken çalıştığı iş yerinin sahibi Kenan Katırcı'yla kaçıp 7 Mayıs 2009 günü evlendi. Aynı mahallede karşılıklı apartmanlarda oturan iki aile arçasında husumet başladı. Olay günü 10 Ocak günü Katırcılar evlerinin bahçesinde mangal hazırlığına girişti. Katırcılarla aynı apartmanda oturan Fikriye Dündar, Sancı Ailesi'ni arayarak haber verdi. Dündar Sancı da ''Hem kızı kaçırdılar, hem de bizi hiçe sayıp nispet olsun diye gözümüzün önünde mangal yapıyorlar. Töreye göre bu kişileri öldürmemiz gerekiyor ne diyorsunuz" deyince facia gibi intikam geldi. Bekir, Hamza, Derviş, Murat, Ali ve Bedir Sancı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup Katırcı Ailesi'nin evini bastı. Açılan ateş sonucu Adnan ve Mustafa Katırcı kardeşler ile evdeki akrabaları Önder Kuştul hayatını kaybetti. İki kişi de yaralandı. Olay sonrası gözaltına alınan Bekir Sancı, Ali Sancı, Bedir Sancı, Hamza Sancı, Derviş Sancı ve Murat Sancı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hazırlanan iddianamede firari sanık Fikriye Dündar hakkında 3 kişiyi nitelikli öldürmeye azmettirme suçundan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet, 2 kişiyi nitelikli öldürmeye teşebbüse azmettirme suçundan da 20 yıla kadar cezası istendi. Tutuklu sanıklar Osman Dündar, Murat, Bekir, Habib, Derviş, Ali, Bedir, Hamza Sancı ile Hamdi Tuncel hakkında da 3 kişiyi nitelikli öldürme ve 2 kişiyi nitelikli öldürmeye teşebbüs suçlarından yine 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 2'şer kez adam öldürmeye teşebbüsten 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü ilk duruşmada tutuklu sanık Derviş Sancı amcasının kızı Fidan Sancı ile askere gitmeden önce nişanlandığını ve askerliğinin bitimine 18 gün kala nişanlısı Fidan Sancının Katırcılar Tekstil'in sahibinin kardeşi Kenan Katırcı ile kaçtığını anlattı. Tutuklu sanık Sancı, "Mangalın yakıldığı yerde bıçak vardı. Mustafa Katırcı bıçağı almak istedi ama ben önce davranıp bıçağı aldım. Üzerimi gelince de bıçağı Mustafa'ya vurdum. Kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum. Diğerleri de benim üstüme geldi. Bu sırada silah sesleri de duydum. Daha sonra Mahmut'u gördük. Elinde tabanca vardı. Sağa sola ateş ediyordu. Olay yerinden kaçtım. İki gün sonra polislere teslim oldum''dedi. Derviş Sancı ölen kişilerle her hangi bir husumetinin de bulunmadığını ifade ederek, ''Eski nişanlım Fidan severek o kişiye kaçmış. Kimseye kin beslemiyordum. Benim için konu kapanmıştı. Onlardan uzak durmaya çalışıyordum. Ama Mustafa yanına bir kaç kişi alıp mahalleden geçiyor, beni gördüğü zaman da el kol işareti yapıyordu. 'Bunun nişanlısını götürdük' dercesine davranıyordu. Kaçırmak mesele değil. Ben istesem iş yerlerini biliyordum. Gider orada yapardım'' diye konuştu.Diğer tutuklu sanıklar da, olayda kimseyi öldürmediklerini ve suçsuz olduklarını savundu. Ölenlerden Adnan Katırcı'nın eşi ise olay sırasında 10 yaşındaki kızı Yasemin Aleyna'nın rehin alınarak başına silah dayandığını öne sürerek cinayeti Murat Sancı'nın işlediğini iddia etti.

Olay yerine de bulunan bir kısım tanıkların da dinlendiği duruşma,otopsi raporlarının beklenmesi, bir kısım tanıkların daha dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe bırakıldı.

Günün Önemli Haberleri