Kanatlı denizatı sahte çıktı

Abone ol

Kanatlı Denizatı Broşu, bilirkişilerin ikinci kez yaptığı incelemede de sahte çıktı

Kanatlı Denizatı Broşu davasına Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Kayıp kilim ve seccadelerle ilgili dava ile zimmete para geçirme davasının birleştirildiği Kanatlı Denizatı Broşu'nun duruşması ertelenirken, tutuklu bulunan eski Müze Müdürü Kazım A.'nın tutukluluk haline karar verildi.

Kanatlı Deniz Atı Broşu'nun sahtesiyle değiştirildiği iddiasından sonra yapılan operasyonla birlikte 10 kişi yakalanarak dava açılmıştı. Halen tutuklu bulunan dönemin müze müdürü Kazım A. ve tutuksuz yargılanan Uğuz S., Suat Y., Ahmet D., Fehmi İ., Fuat E., Halil E. ile Mehmet P. 2863 sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ve zimmet suçlarından dolayı 25'er yıl, tutuksuz yargılanan polis memuru Bülent Y. ile İsmail B. de 'Suçu bildikleri halde yetkili mercilere bildirmedikleri' iddiası ile 1-4 yıl arasında hapis talebiyle yargılanıyor.

Duruşmaya; Kazım A. ve tutuksuz yargılanan Uğuz S., Suat Y., Ahmet D., Fehmi İ., Fuat E., Halil E. ile Mehmet P. katıldı. Duruşmadan vareste tutulan Polis Memuru Bülent Y. ile İsmail B.'nin yerine Avukatları Atilla Arslan katıldı.

Kanatlı Denizatı Broşu'nun daha önce Focus Dergisi ile The Lydian Treasury kitabında yayınlanan fotoğrafı ile şu anda sergilenmekte olan ve sahte olduğu iddia edilen Broş arasında farklılıklar olduğu bilirkişiler rapor edildiği açıklandı. Doç. Dr. Y.E.E (Yaşar E. Ersoy), Doç. Dr. R.G.G.D (R. Gül Gürtekin Demir) ve öğretim görevlisi Dr. H.C'nin (Hüseyin Cevizoğlu) bilirkişi olarak hazırladığı rapora göre; sergilenen broş ve diğer iki fotoğraf karşılaştırmalı olarak incelendiği zaman ortaya çıkan farkların tamamiyle üretim aşamaları ve teknikleri ile ilişkili olduğu görüldüğü açıklandı.

Günün Önemli Haberleri