Kanaltürkten jet açıklama

Abone ol

Mehmet Tezkan'ın Kanaltürk ile ilgili iddialarına sert tepki geldi. Kanal yetkilileri zehir zemberek açıklama yaptı.

Mehmet Tezkan'ın Kanaltürk'ü zan altında bırakan açıklamalarına yönelik yapılan açıklama şöyle...

Vatan Gazetesinden Mehmet Tezkan bazı yazılarında Kanaltürk'ün gazetecileri ile siyasi partiler arasında para ilişkisi olduğu yönünde çirkin, gazetecilik meslek ilkelerine aykırı iftiralara geçtiğimiz günlerde köşesinde yer vermiştir.

Bu iddialar Kanaltürk'ün egemen gücün ürettiği faşizme karşı duruşunun ve demokratik taleplerinin sindirelememesinden başka bir şey değildir.

Kanaltürk hiçbir siyasi parti ve siyasi kişiden bağış, yardım, destek pirimi veya başka bir ad altında bir tek kuruş para almamıştır.

Kanaltürk kuruluşundan bu yana banka havalesi dışında hiç bir finans işlemi gerçekleştirmemiştir. Kanaltürk her ay iktidarın özel memurlarınca teftiş edilmektedir.

Halen Gelirler Genel Müdürlüğü'nün elemanları da Kanaltürk'teki teki incelemelerini sürdürülmektedir. Kanaltürk'te çalışan her emekçi evrensel yayıncılık ilkelerine bağlılık andı içmiştir.

Bu yazıları kaleme alanların bunları para kaşılığında bazı siyasilere yaranmak için yaptıklarını düşünmek mümkün müdür ki,onlar Kanaltürk hakkında böylesine çirkin bir yaklaşımda bulunmaktadırlar. Bunlarla ilgili yasal yollara başvurulmuştur. İftiralarını ispat edemezlerse müfteridirler.

Kanaltürk ve çalışanları fikri hür, vicdanı hür, ilmi hür, maliyesi özgür bir kurumun; alnı ak, başı dik gazetecileridir.

Bu soruları kendi patronlarına, çalıştıkları kurumlarına, göbekten bağlı oldukları siyasetçi ve siyasi partilere soramayanlar içinde bulundukları bataklıkta müstehaklarıyla çok yakın bir zamanda karşılaşacaklarını bilmelidirler.

Hesap veremeyeceklerin hesap sordukları, kedilerin aslan parçalamaya çalıştıkları, katiller demokrasisi, hırsızlar düzeni yıkıldığında, bugünkü faşizim sona erdiğinde, efendileri kaçıp, yolsuzluk ve hırsızlık bataklığında boğulduğunda da, biz bu kalenin burcunda şerefle ve şanla bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz.

Kanaltürk

Günün Önemli Haberleri