Kanadoğluna SUS iması

Abone ol

Emekli Savcı "bu kanunla APO da çıkar" dedi. Şahin "emekliliğin tadını çıkar' diye cevap verdi

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Onursal Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun "221 esnetilirse APO'da cezaevinden çıkar" değerlendirmesine “Emekli arkadaşlarımız emekliliklerinin tadını çıkarsınlar. Türkiye emin ellerdedir” diyekarşılık verdi.

301 BAKANLAR KURULUNA SUNULACAK

TCK'nın “Türklüğe” hakareti de düzenleyen 301. maddesindeki değişiklik çalışmalarının hangi aşamada olduğu sorusuna Şahin, şu yanıtı verdi:

“301. maddeyle ilgili uzun süredir bir çalışma yapılıyor. Bakanlığım bu çalışmayı bizzat yürüttü. Bugün Bakanlar Kurulumuza sunabileceğim 301. maddeyle ilgili bir değişiklik teklifi hazır. Bu hafta içerisinde 301. maddeyle ilgili bir değişiklik teklifi ya da tasarısının TBMM'ye verilebileceğini düşünüyorum. Hazırlıklar sonuçlanmıştır.”

Şahin, değişikliğin içeriği ile ilgili şu aşamada bilgi veremeyeceğini söyledi.

TCK'nın 301. maddesindeki suçlardan soruşturma açılması için Adalet Bakanı'nın izninin yeniden maddeye konulup konulmayacağına ilişkin bir soruya da Şahin, “301. madde ile ilgili Adalet Bakanı'nın izni konusunda hüküm bulunabilecek mi? Bulunabileceğini düşünüyorum ama henüz kesinleşmedi” yanıtını verdi. 

221'LE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YOK

 Şahin, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesinin esnetilip esnetilemeyeceğine ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

Etkin pişmanlığı düzenleyen TCK'nın 221. maddesiyle ilgili Bakanlığımca yapılan bir çalışma bulunmamaktadır. Dolayısıyla başka bir kurum tarafından böyle bir çalışma yapılıp yapılmadığından haberim yok. Yapılacaksa Adalet Bakanlığı yapar. Bakanlık olarak bu madde üzerinde bir çalışma söz konusu değildir.”

KANADOĞLU'NA YANIT

Şahin, TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesiyle ilgili Onursal Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, “Emekli arkadaşlarımız emekliliklerinin tadını çıkarsınlar. Türkiye emin ellerdedir. Yasama, yargı ve yürütme açısından bu böyledir” diye konuştu. 

57 YTL'YE TEPKİLER HAKSIZ

Bir soru üzerine, Taksim'de yılbaşı gecesi turist kızlara tacizde bulunanların 57 YTL idari para cezasıyla serbest bırakılmasını da değerlendiren Şahin, şüphelilerin serbest bırakılmasının Adalet Bakanlığı ve yargıya tepki gösterilmesine yol açtığını söyledi.

Bu tepkileri haksız bulduğunu belirten Şahin, hakim ve savcıların ellerindeki yasaları uyguladıklarını ifade etti. TCK'nın 105. maddesinin tacizle ilgili düzenlemeler içerdiğini anımsatan Şahin, bu suçtan dava açılabilmesinin şikayete bağlı olduğunu, şikayetçinin “şikayetçiyim” demediği sürece dava açılmasının mümkün olmadığını anlattı.

1000 ADET HAKİM VE SAVCI ALINACAK

Bakan Şahin, 2008 yılında da boş kadroların doldurulması için çalışma yürüteceklerini ifade ederek, ÖSYM'den yazılı sınav için 30 Mart, 26 Nisan, 30 Kasım, 20 Aralık tarihlerini aldıklarını anlattı. Şahin, “Bin civarında hakim ve savcı adayını kervana katmak istiyoruz” dedi.


Günün Önemli Haberleri