Kanadoğlu gözaltına alınmadı

Abone ol

Cumhuriyet Başsavcısı onursal başkanı Kanadoğlu'nun evine de polis baskını yapıldı. 5 saat arandı. Müzik CD'leri dahil her şey alındı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Ankara'daki evine, arama yapmak üzere bir jandarma üsteğmen ile sivil polislerden oluşan emniyet mensupları geldi. 18'e kadar arama yapan polisler Kanadoğlu'nun evinden ayrıldı.  

SUÇLAMALARA İÇERLEDİ

Kanadoğlu Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılar nedeniyle aranmasına içerlediği öğrenildi. 

KANADOĞLU'NUN EVİNDEN FAZIL SAY CD'Sİ "ÇIKTI"

Kanadoğlu'nun İstanbul'daki evinden alınanları avukatı açıkladı. Avukat "Evden alınan bilgiler teknik imkansızlıklar nedeniyle kopyalanamadı. Fazıl Say'ın CD'sine kadar tüm her şey götürüldü. Bunların suç unsuru olmadığını ifade etmemize rağmen "belki içlerinde bir şeyler vardır" diye onları da alındı. Gözaltı söz konusu değil. Büyük ihtimalle de dava açılmayacak. Kendisi çok rahat ama manen çok yoruldu."

BALIKESİR'DEKİ EVİNDEN ALINANLAR

Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki 2 evinde aramayla ilgili açıklama yapan müdahil avukat Hikmet Denli, "Sabih Kanadoğlu'nun Tuzla'daki evine sabah 09.45 sıralarında 2 sivil polis ve ilçe jandarma komutanı gelmiş. Çilingir çağrılarak eve girilmiş. Buradan 3 doküman alınmış. Ekipler 11.30'da ayrılmış. Dokümanlarda Vural Savaş, Kaya Altınak ve Burak Reis'e ait yazılar olduğunu öğrendim." dedi.

GÖZALTINA ALINMADI

Yargıtay Onursal Başkanı Kanadoğlu gözaltına alınmadı. Bu durum Ergenekon Soruşturması'nda bir ilk oldu.

Sabih Kanadoğlu'nun Çayyolu Koru Mahallesi'ndeki evinde, emniyet ekiplerince arama yapıldı.

BALIKESİR'DEKİ EVLERİNDE DE ARAMA

Kanadoğlu'nun Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki iki evinde arama yapıldığı öğrenildi.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, cumhuriyet savcılarının nezaretinde Kanadoğlu'nun Sarımsaklı mevkisi ile Çamlık Mahallesi'nde bulunan evlerinde arama yaptığı bildirildi.

EVİMDEYİM DEMİŞTİ

Günün ilk saatlerinde Kanadoğlu'nun gözaltına alındığı öne sürülmüştü. Kanadoğlu "evimdeyim, gözaltı yok" demişti.

ARAMAYA TEPKİLER

Arama sırasında Kanadoğlu'nun evine gelen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, soruşturmayla ilgili, ''Sayın Başbakan bu konuda Başsavcılığa soyundu, savcılığa soyundu. Daha detaylı, daha ayrıntılı bilgiyi o bilir. Yani işin içinde siyasal iktidarın da bir bulaşıklığı varsa ona, o cevap verecektir'' dedi.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Kanadoğlu'nu ziyarete gelişinde, ''Hukukun üstünlüğüne yapılan saldırıları yine hukuk önleyecektir; bunu herkes böyle bilsin'' diye konuştu.

POLİSLER AYRILDI

Arama yapan polisler saat 18 itibariyle bitti ve güvenlik kuvvetleri Kanadoğlu'nun evinden ayrıldı.

Günün Önemli Haberleri