Kana katliamından kurtuldu

Abone ol

Kana saldırısından kurtulan 7 kişiden biri olan 4,5 yaşındaki Hassan Şelhum tedavi görüyor

İsrail savaş uçakları tarafından 56 kişinin öldüğü Kana saldırısından kurtulmayı başaran 7 kişiden biri olan 4,5 yaşındaki Hassan Şelhum, Sur'daki Jabel Amel Hastanesinde tedavi görüyor. Başından ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan çocuk, kurtarıldıktan sonra Sur Devlet Hastanesine getirildi. Burada yapılan ilk tedavisinden sonra Jabel Amel'e sevk edildi.

7 yaşındaki ablası Zeynep'i saldırıda kaybeden minik Hasan'ın, kurtulabilen az sayıda insan arasında yer alan babası Muhammed ve annesi Raab da aynı hastanede tedavi görüyor. Elindeki oyuncağıyla oynayan Hasan'ı gösteren baba Muhammed, ''Bu çocuk kime ne yapabilir. İsrail, masumları vuruyor. Bu saldırıda, birçok akrabamla birlikte kızım da öldü. Küçücük çocuk, bu psikolojiyi nasıl atlatabilir?'' diye soruyor.

LÜBNAN'DA GÜNEYDEN KUZEYE KAÇIŞ SÜRÜYOR

İsrail'in dün geceden itibaren 48 saatlik hava saldırılarına ara verme kararından sonra, Lübnan'ın güneyindeki sınır köylerinden yüzlerce araç kuzeye ilerliyor. Buldukları araçlara beyaz bayraklar çekerek ya da yaya olarak bölgeden uzaklaşmaya çalışan Lübnanlılar, bombalanan yollar nedeniyle güneydeki sınır köylerinden kuzeye yaptıkları yolculuk sırasında büyük zorluklarla karşılaşıyor. Günlerdir İsrail'in hedefinde olan ve dün çoğu kadınla çocuk 56 kişinin öldüğü saldırının da düzenlendiği Kana'dan insanlar, bombalanan evlerinin arasından çıkarak Sur'a oradan da Beyrut'a kaçıyor. Bu arada, hava saldırılarına ara verilmesine rağmen, Sur civarından bomba sesleri eksik olmuyor.

Günün Önemli Haberleri