Kamuda da türban olmalı!

Abone ol

SP Genel Başkanı Recai Kutan, kamu kurumlarında türbana izin verilmesi gerektiğini söyledi.

SAADET Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, kamu kurumlarında türbana izin verilmesi gerektiğini söyleyerek, “Başörtüsü dini bir vecibedir. O halde hizmet alan ve hizmet veren inancının gereğini yerine getirmekte özgürdür. Bunu engellemek insafla izah edilemez'' dedi.

Antalya'da SP tarafından, Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonu'nda düzenlenen Milli Hamle programına katılan Recai Kutan, yaptığı konuşmada, yüksek öğrenimde türbanın serbest bırakılmasıyla ilgili gelişmeleri olumlu, ancak yetersiz bulduklarını söyledi. Kutan, “Yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğimizde izahı mümkün olmayan komik bir durumla karşılaşıyoruz. Kızlarımız 8- 18 yaş arası başı açık, 18- 22 yaş arası ise başı kapalı okuyacak. 22 yaşından sonra ise yine başını açmak zorunda kalacak. Bu uygulamanın mantıkla alakasını göremiyorum'' dedi.

'HAREKAT GEREKLİ’

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kuzey Irak'taki PKK terör örgütüne yönelik kara harekatını da değerlendiren Kutan, harekatı PKK'nın yok edilmesi için gerekli bir adım olarak gördüklerini belirtti. PKK'nın 1980 yılından sonra faaliyetlerine başladığını vurgulayan Kutan, “1970 yılına kadar doğunun en ücra köşelerinde görev yaptım. O zamanlar içimizde ufacık bir korku yoktu. 1980'den sonra ise 3 tane baldırı çıplak, serseri ortaya çıktı'' dedi.

PKK'nın, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve İsrail tarafından desteklendiğini öne süren Kutan, şöyle devam etti:

“Terör belasını başımıza saranlar belli, PKK serserilerinin silahları nereden temin ettikleri belli. Ama AK Parti hükümeti ABD için ‘stratejik ortağımız’ diyor. PKK'ya en büyük desteği veren AB'nin kapısında bekliyor. Bu güçler milli görüşün iktidara gelmesinden korktukları için, AK Parti'yi ne içeri alıyorlar, ne de kapılarından kovuyorlar.'' (Milliyet)

Günün Önemli Haberleri