Kamera huzur getirdi

Abone ol

Erzurum'da, Atatürk Anadolu Teknik Lisesinde kurulan kamera sistemi öğrencilerin tavrını değiştirdi.

Erzurum'da, Atatürk Anadolu Teknik Lisesinde kurulan kamera sisteminin öğrencilerin disiplinsiz davranışları karşısında caydırıcı olduğu bildirildi.

Okul Müdürü Fikret Umudum, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda velilerinin isteği üzerine öğrencilerin davranışlarını kontrol altına alma amacıyla bir ay önce kamera sistemi kurduklarını, bu sistem sayesinde okula huzur geldiğini söyledi.

Umudum, okul içerisine ve bahçesine yerleştirdikleri 14 kameradan alınan görüntülerin idarecilerin odalarından ve koridorlardaki monitörlerden izlendiğini belirterek, bu şekilde 89 bin metrekare alan üzerine kurulu okulu kontrol altında tutmayı başardıklarını ifade etti.

Kamera görüntülerini öğrencilerin de izlediğini belirten Umudum, bu durumdan haberi olan öğrencilerin daha kontrollü hareket etmeye çalıştığını ifade etti. Kamera sisteminin kurulduğu ilk günlerde disiplinsiz hareketlerde
bulunan öğrencilere, kayıt yapılan CD'lerden görüntüleri izlettiklerini anlatan Umudum, şunları kaydetti:

''Tasvip edilmeyen davranışları sergileyen öğrencilerin görüntülerini arkadaşları da izleyebiliyor. Bu nedenle öğrenciler kendisini sürekli kontrol etme durumunda hissediyor. Öğrenci velilerinin talebiyle kurduğumuz kamera sistemi, öğrencilerin disiplinsiz davranışları karşısında caydırıcı oldu ve okulumuza huzur geldi.''

''SORUNLU ÖĞRENCİ KALMADI''

Umudum, okulda tartışan öğrencilerin de kamera görüntülerinden tespit edilerek, aralarındaki sorunun büyümeden önlendiğini söyledi. Kamera görüntülerinden kavgalı olduğu anlaşılan öğrencilerin rehberlik servisine sevk edilerek, davranış bozukluklarının giderilmeye çalışıldığını kaydeden Umudum, şöyle devam etti:

''Okullarda yaşanan olayların, büyük ölçüde basit meselelerden kaynaklandığı görülmektedir. Bu açıdan kamera sistemi ile bu tür basit meselelere anında müdahale etme imkanına kavuşmak çok önemli. Bu imkanı kullanarak küçük meselelerin olaya dönüşmesini önlemiş bulunuyoruz. Sorunlu öğrencimiz kalmadı diyebiliriz.''

''ÖĞRENCİLER UYGULAMADAN MEMNUN''

Fikret Umudum, öğrencilerin kamera sisteminden son derece memnun olduğunu belirterek, bu sistem sayesinden öğrencilerin kendini güvende hissettiğini kaydetti. Öğrencilerin kamera sistemi kurulmadan önce özellikle yabancı kişiler tarafından rahatsız edildiğini belirten Umudum, ''Kamera görüntüleriyle okula giriş çıkışları takip ediyoruz. Görüntülerde tespit edilen yabancı öğrencilere de anında müdahale ediliyor. Bu nedenle öğrenciler bu uygulamadan oldukça memnunlar'' diye konuştu.

Umudum, son dönemlerde özellikle büyük kentlerdeki okullarda yaşanan şiddet olaylarında artış yaşandığına da dikkati çekerek, bu olayların önüne geçilmesi amacıyla kamera sistemi kurulmasının isabetli olacağını sözlerine ekledi.

Günün Önemli Haberleri