Kamer Genç yine yaptı yapacağını

Abone ol

Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç, TBMM Anayasa Komisyonunda AK Partili milletvekilleri ile yine tartıştı.

Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülmesi sırasında Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile AK Parti'liler arasında sert tartışma yaşandı.

AK Parti Giresun Milletvekili Hasan Sönmez konuşurken, Genç laf attı. Bunun üzerine, AK Parti'li milletvekilleri Genç'e tepki gösterdi. Kamer Genç, kendisine laf atan AK Parti Kilis Milletvekili Hasan Kara'ya ''Sen kimsin?'' derken, Kara da Genç'e, ''Haddini bil'' diye karşılık verdi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, milletvekillerini nezakete davet etti, Genç'e de konuşmak istemesi durumunda söz alması gerektiğini söyledi.

Genç'in, ''Ben de konuşmak istiyorum'' demesi üzerine, Kuzu, ''Sabah 03.00'e doğru sana sıra gelir'' dedi, Kamer Genç de ''Sabaha kadar beklerim'' yanıtını verdi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ile CHP Mersin Milletvekili İsa Gök de tartıştı.

Musa Sıvacıoğlu, konuşması sırasında Gök'e yanıt verirken, Komisyon Başkanı Kuzu, ''Musa ne kadar dolu, İsa ile Musa...'' diye yaptığı espri gülüşmelere neden oldu.

CHP'li Gök, tartışma sırasında salonda gürültü olunca, milletvekillerinin kendisini dinlemesi için ellerini havaya kaldırarak iki kez çırptı.

İsa Gök konuşmaya devam ederken, AK Parti Isparta Milletvekili Kemal Kurt laf atınca, bu iki milletvekili de tartıştı.

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu, tartışma uzayınca, Kurt'a, ''Sen git, sigara iç gel'' dedi.

AK Parti'li Kurt, söz almadan konuşmaya ve İsa Gök ile tartışmaya devam edince, Burhan Kuzu, ''Söz al öyle konuş, senle mi uğraşacağız? Gel otur buraya, sen yönet o zaman'' diyerek Kurt'u uyardı.

''YÜZÜME BAKMADAN KONUŞ''

Bu tartışmalardan sonra söz alan Genç ile Komisyon Başkanı Kuzu arasında bu kez Genç'in 12 Eylül dönemindeki Danışma Meclisi üyeliği sırasında verdiği oy ile ilgili tartışma yaşandı.

Genç, ''askerlerden korkarak oy kullanmadığını'' söyledi.

Genç'in yurt dışında katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada ''AKP Anayasa değişikliği ile laikliğin kafasını kesti. Laik Türkiye Cumhuriyetinin kafasını kesti. Eğer referanduma gider ve kabul edilirse, Anıtkabir'de yatan Atatürk'ün mumyasının da başını kesecek'' dediğini belirtmesi üzerine, Kuzu, ''Deli saçması laflar ediyorsun. Sen kimsin'' derken, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı ''Sözünüzü geri alın. Çok ayıp'' diye bağırdı.

Genç, ''Bu anayasa teklifini savunmak kadar yüz karası bir durum var mı'' diye konuştu.

Kuzu ile Genç arasında bir süre devam eden tartışmaya AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş de müdahil oldu. Daniş, ''Ne saçmalıyorsun sen be. Aklın başında mı senin. Başkanım, bunu bir muayene ettir de ondan sonra konuşsun'' dedi.

Tartışmaya bazı AK Parti milletvekilleri de katıldı.

Konuşmasına sürdüren Genç'e, Bahçekapılı, ''Yüzüme bakmadan konuş. Rahatsız oluyorum'' diye hitap etti.

Kuzu, ''Sayın Genç, bana bak. Ben başkanım'' diyerek araya girdi.

Genç, konuşmasının devamında, HSYK üyelerinin yüksek yargıdan seçilmesi gerektiğini, mevcut durumun Türkiye için yararlı olduğunu söyledi.

Günün Önemli Haberleri