Kalp nakliyle yeniden hayat buldu
Abone olAkdeniz Üniversitesi'nde yapılan kalp nakliyle Salim İnal hayata kavuştu!
Bursa'nın İnegöl ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 37
yaşındaki Engin Bayar'ın bağışlanan kalbi, Akdeniz Üniversitesi
Hastanesinde 46 yaşındaki Salim İnal'a yaşam verdi.
İnegöl'de içtiği sahte rakıdan zehirlenerek hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen 37 yaşındaki Engin Bayır'ın organları, ailesi tarafından bağışlandı. Bayır'ın kalbi, 2002 yılında geçirdiği kalp krizi sonucunda kalp yetmezliği çekmeye başlayan ve kalbinde pil takılı halde yaşamını sürdüren 46 yaşındaki emekli işçi Salim İnal'a nakledilmek üzere uçakla Antalya'ya getirildi.
Antalya Havalimanı'ndan polis kortejinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesine götürülen kalp, Prof. Dr. Ömer Bayezıd başkanlığındaki ekip tarafından, 4 saat süren ameliyatın ardından evli ve 2 çocuk babası İnal'a nakledildi.
Salim İnal'ın kardeşi Ayşe İnal, yaptığı açıklamada, ağabeyinin yaşaması için tek şansının kalp nakli olduğunu ve ümitlerini kestikleri anda adeta bir mucizeyi yaşadıklarını söyledi. İnal, ağabeyinin 9 yıl önce Eskişehir'de geçirdiği kalp krizinin ardından kalp kaslarının yüzde 75'ini kaybettiğini bildirdi.
Ağabeyinin by-pass ameliyatı olduğunu ve damarına stent
takıldığını ifade eden İnal, 10 ay önce de ileri derecede kalp
yetmezliği başladığını ve kalp pili takıldığını belirtti. Akdeniz
Üniversitesi Hastanesinin kalp hastalıkları konusundaki başarısını
öğrendikten sonra tedavi için Antalya'ya geldiklerini belirten
İnal, iki gün önce yeniden kriz geçiren ve kalbi duran ağabeyinin
elektroşok ile hayata döndürüldüğünü vurguladı.
Ağabeyi için tek şansın kalp nakli olduğunu ifade eden İnal, ''Kalbin bulunduğunu öğrencince büyük bir sevinç yaşadık. Doktorlar ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi. Umarım ağabeyim birkaç güne ayağa kalkabilecek. Bize bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum'' dedi.
2 YILDA 19 KALP NAKLİ
Akdeniz Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof.
Dr. Ömer Bayezıd ise uygun donör Bursa'da bulunduktan sonra Sağlık
Bakanlığı'nın zaman kaybetmeden kendilerine uçak temin ettiğini
söyledi.
Transplantasyonun bir organizasyon işi olduğunun en güzel örneğini yaşadıklarını belirten Bayezıd, şöyle konuştu:
''Bursa ve Ankara'yla yapılan görüşmelerin ardından, çok güzel bir koordinasyon sonucunda nakli gerçekleştirdik. Birçok kişinin emeği geçti. Bence gerçek kahramanlar koordinatörler. Onların çok iyi organizasyonuyla bir kişinin daha hayatı kurtulmuş oldu. Hasta son dönem kalp yetmezliğindeydi ve kalp naklinden başka çaresi yoktu. 2 yılda 19 kalp nakli yaptık. Organ bekleyen 30 hastamız var. Umarım onlar da iyi bir organizasyon sayesinde sağlığına kavuşur'' dedi.