Kalp nakliyle hayata döndü!

Abone ol

Trafik kazasında ölen kişinin kalbi 49 yaşındaki kadına nakledildi...

İzmir'de kalp yetmezliği teşhisi ile son 5 aydır yoğun bakım ünitesinde makineye bağlı yaşayan kadın, bağışlanan kalbin nakledilmesiyle sağlığına kavuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdai Çatalyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 49 yaşındaki Nilüfer Kayabaş'ın uzun süre acil kalp nakli bekleme sırasında yer aldığını, organ bulunamamasından dolayı sıkıntılı bir süreç yaşadığını anlattı.

Bu süreçte hastaya kalbi destekleyici ilaçlar verildiğini anlatan Doç. Dr. Çatalyürek, şöyle konuştu:

''Kayabaş'ın kalbinde büyük bir kitle ve kalp yetmezliği vardı. Acil kalp nakli olması gerekiyordu. Uzun süre bekledik ancak çıkmadı. 5 ay boyunca Kayabaş yoğun bakımda kaldı. Kalbi destekleyici ilaçlar verdik. Sonunda Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesinden trafik kazasında hayatını kaybeden bir kişinin bağışlanan kalbi geldi. Hemen bunu naklettik. Hastamızın durumu şu anda gayet iyi. Eğer birkaç gün daha organ bulunamasaydı hastamız hayatını kaybedebilirdi.''

Nilüfer Kayabaş ise geçen yıl göğüs ve nefes darlığı şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu, yapılan incelemelerin ardından kalp yetmezliği teşhisinin konulduğunu anlattı.

Durumu kötü olduğu için hemen yoğun bakıma alındığını belirten Kayabaş, ''Acil kalp listesinin ilk sırasında ismim bulunmasına rağmen uzun süre organ bekledik. Hastanede tedavinin büyük kısmını yoğun bakım ünitesinde geçirdim. Adeta mucize bir şekilde, önce Allah'ın sonra doktorlarımın sayesinde hayata tekrar döndüm. 2 kızımı, gezmeyi, kıyafetlerimi giymeyi çok özledim. Taburcu olduktan sonra ilk yapacağım şey kızlarımla birlikte doyasıya gezmek'' diye konuştu.

Kalbi bağışlayan aileye teşekkür eden Kayabaş, herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı.

Günün Önemli Haberleri