Kalli en kötü gününü yaşadı

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp en kötü gününü yaşadığını söyledi

Galatasaray Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, 1-0 kaybettikleri Kasımpaşaspor maçından sonra yaptığı açıklamada, takım olarak kötü oynadıklarını ve geldiği günden beri en kötü gününü yaşadığını söyledi.

Ali Sami Yen Stadı'ndaki maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Alman teknik adam, yenilerek çok önemli bir fırsatı kaçırdıklarını belirterek, ''Mağlubiyetten sonraki en zor günüm. Sekiz ay içindeki en sıkıntılı günümü yaşıyorum. Düşündüğümüz gibi olmadı. Sonradan oyuna girenlerin takviyelerini bekledik o da olmadı. Daha diri ve aktif bir kadro diyorduk, istediğimiz gibi olmadı. Bizim özelliğimiz olan kanatları kullanma baskı kurma bu maçta yoktu. Mağlubiyeti hak ettik diyebilirim.'' dedi.

Feldkamp, Emre'nin devre arasında başının döndüğünü ve rahatsız olduğunu söylediği için ikinci yarıya çıkmadığını belirterek, ''Bütün takım için de kulüp için de önemli bir dönemeçti ve bunu değerlendirmek istedik; fakat olmadı.'' diye konuştu.

Alman teknik adam, bir basın mensubunun, "Elinizdeki kadroyu iyi değerlendirdiğinize inanıyor musunuz? Lincoln'ün performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi;

''Kadroda yorgunluklar nedeniyle zorunlu değişiklik yaptık. Ahmet Barusso'yu gerektiği gibi tanımadığım için Emre'yi ön liberoda oynattım; fakat sonradan bu işler daha kolay oluyor. Song-Servet tandemi alışık olduğumuz bir tarzdı; onun için Emre'yi ön liberoya aldım. Song'u İsviçre'de bir kez sağ bekte oynattım, olmadı. Özür dileyecek bir durum da yok. Oyuncularımla konuştum, tercihimizi Hakan Şükür'ü dinlendirmekten yana kullandık ve Nonda-Ümit Karan ikilisiyle başladık. Ben oyuncularımı basın önünde tartışmam. Lincoln ile ilgili bir durum varsa bunu kendi aramızda konuşuruz.''

"TARAFTAR TEPKİSİNDE HAKLI"

Feldkamp, taraftarların takıma ve özellikle kaleci Orkun'a tepkisiyle ilgili olarak ise, ''Ben özellikle Orkun'a bir tepki görmedim. Taraftarın tepkisini takıma olarak gördüm, bunda da haklılar.'' dedi.

"Bayer Leverkusen maçından sonra lig sonuncusuyla oynamak konsantrasyonu bozdu mu?" sorusuna ise Feldkamp, ''Tüm maçlar oynandığı için oluşan durum bizi ayrıca motive etti. Herhangi bir küçümseme olmadı. Gol yemememiz gerektiğini konuştuk. En az bir tane atabiliriz diye konuşmuştuk; fakat olmadı.'' diye konuştu.

Feldkamp, Başkan Özhan Canaydın'ın aday olmayacağını açıklamasıyla ilgili soruya ise, yönetimle ilgili bir konu olduğunu belirterek, kendi dışında olduğunu ve kendisini ilgilendirmediğini söyledi.

Feldkamp, 1 ay sonra kimin başkan olacağını kimsenin bilmediğini belirterek, günü geldiğinde her şeyin belli olacağını söyledi. Alman teknik adam, ''Başkan Özhan Canaydın bugün tesislere geldi ve takımı motive edici bir de konuşma yaptı. Başarılar diledi. Kimin başkan olacağı benim işim değil. Ben buraya takımı şampiyon yapmaya geldim. Kendi işime bakıyorum. Kimin başkan olduğu şu an beni ilgilendirmiyor.'' ifadelerini kullandı.

Feldkamp, Zico'nun da takımı değiştirdiğini Fenerbahçe'nin de yenildiğinin hatırlatılması üzerine ise, ''O zaman demek ki iki hoca da hata yaptı. Fakat biz dinlendirmek için değil zorunluluktan değişikliğe gittik.'' dedi.

UĞUR TÜTÜNEKER: ''HAKLI BİR GALİBİYET ALDIK''

Kasımpaşaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise, çok iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Galatasaray'ın gücünü bildiklerini; UEFA Kupası maçından sonra yorgun geleceği ve moralsiz olacağı için bundan yararlanmak istediklerini belirten Tütüneker, ''Bu nedenle takım olarak maça çok ciddi ve iyi hazırlandık. Galatasaray'ın Bayer Leverkusen maçından sonra moralsiz ve yorgun geleceğini hesap ederek hazırlandık. Futbolcularımı tebrik ediyorum, çok iyi mücadele ediyorlar. Yerimiz nerede olursa olsun biz sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz.'' diye konuştu.

Genç teknik adam, Kasımpaşaspor olarak maç maç düşündüklerini, ligin sonunda ne olacağını ise tahmin etmelerinin zor olduğunu belirterek, ''Bayer Leverkusen maçından sonra Galatasaray pek toparlanmış gözükmüyor. Biz daha fazla baskı bekliyorduk. Bu baskıyı göremeyince biz ileriye çıktık, fırsatlar bulduk; ama sadece birini değerlendirdik. Biz maç maç bakıyoruz ve en zayıf halka biziz. Ligde kalırız ya da kalamayız demek istemiyorum, ligde kalırız dersek çok saçma olur. Maç maç hazırlanıp, puanlar almak istiyoruz. Sonucu ne olur onu hep birlikte göreceğiz.'' şeklinde konuştu.

Günün Önemli Haberleri