Kalaşnikoflu Noel Bababalar korkuttu

Abone ol

Rusya'da yeni yıl kutlamalarını fırsat bilen üç hırsız Noel Baba kostümüyle kuyumcuyu gasp etti.

Rusya'da Noel Baba elbisesi giyen üç gaspçı bir kuyumcu dükkanına silahlı saldırı düzenledi. Havaya ateş ederek mağaza yetkililerini korkutan saldırganların 160 takımdan oluşan mücevherle olay yerinden kaçtığı belirtildi. Noel Babaların kuyumcu soygunu güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

NOEL BABA ÇETESİ SOYGUNA İYİ HAZIRLANMIŞ

Novosibirsk kentinin Kalinin semtinde meydana gelen olayda Noel Babalar kuyumcuya planlı saldırı düzenledi. Görüntüde saldırganlar ellerinde Kalaşnikof otomatik silahla mağaza sahibi İvan Syomin'i yere yatırdığı ve tekmelediği görülüyor. Kimliği belirsiz bir Noel Baba, iş yerinde bulunanları korkutmak için havaya dört el ateş de ediyor. Rus basınına göre, korkunun etkisiyle kuyumcular alarm düğmesine bile dokunamadı. Kalinin semt Emniyet Müdürü Yuri Titoviç, "Alarm düğmesine saldırı yapıldıktan iki dakika sonra basıldı. Belli ki çete bu gasba iyi hazırlanmıştı" dedi.

Polis yetkilisi zanlı Noel Baba profesyonel olduklarını belirterek, "48 saniyede mağazayı tamamen boşalttılar" bilgisini verdi. Saldırganların mağazadan beş milyon ruble değerinde mücevher çaldığı da gelen bilgiler arasında. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Haberlere göre, saldırıda yaralanan mağaza sahibi Syomin hastaneye kaldırıldı.

Günün Önemli Haberleri