Kahramanmaraş'a golf sahalı otel

Abone ol

Kahramanmaraş hedef büyütüyor. Sıcak su çıkan Döngele kasabasına yapılacak 5 yıldızlı otel Antalya'daki lüks otelleri aratmayacak.

Sıcak su çıkan Kahramanmaraş Döngele beldesine golf sahalı 5 yıldızlı otel yapılacak.

Kahramanmaraşlı iş adamı Ali Rıza Kısakürek, "Bu proje şehrimizin ufkunu açacak. Kahramanmaraş'ın yarınlarını çok farklı boyutlara ulaştıracak bir yatırım hayal ediyoruz. 4 mevsimi yaşayan Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin hatta dünyanın ziyaret ettiği bir yer haline getireceğiz" dedi.

Döngele beldesinde Etiler dönemine ait olduğu tahmin edilen kaplıcanın 1991 yılında Sır Barajı'nın suları altında kalmasından sonra, beldede ilk kez sıcak su kaynağının heyecanı yaşanmıştı.

Yaklaşık 7 ay süren jeofizik ve sondaj çalışmalarının ardından 218 metrede ulaşılan kaplıca sularının turizme kazandırılması için de somut adımlar atılmaya başlandı. 

Bölgeyi turizme kazandırmak için çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Kahramanmaraşlı iş adamı Ali Rıza Kısakürek, "Önemli bir proje ile geliyoruz. Bu proje şehrimizin ufkunu açacak. Kahramanmaraş'ın yarınlarını çok farklı boyutlara ulaştıracak bir yatırım hayal ediyoruz. 4 mevsimi yaşayan Kahramanmaraş'ı Türkiye'nin hatta dünyanın ziyaret ettiği bir yer haline getireceğiz" açıklamasında bulundu.

Günün Önemli Haberleri