Kafeler suç üretiyor

Abone ol

Hüseyin Çelik, ''Üzülerek ifade edeyim Türkiye'de şu an internet kafeler suçlu üretir duruma gelmiştir''dedi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimin istikbal mücadelesi olduğunu belirterek, ''Eğitimi sadece devlete bırakma lüksümüz yok'' dedi. Bakan Çelik, Sakarya'da bilgi teknolojileri sınıflarında kullanılmak üzere, Koç Holding tarafından bağışlanan 3 bin 360 bilgisayarın teslim törenine katıldı.

Çelik, törende yaptığı konuşmada, 1967 yılında hazırlanan müfredatın yenilendiğini belirterek, ''Öğrenci merkezli, öğrenciyi araştırmaya, analiz yapmaya teşvik eden müfredat Türkiye'ye kazandırılmıştır. Bugün Türkiye'de bu müfredat uygulanmaktadır'' dedi.

İNTERNET KAFELER
Konuşmasında, Bilgi Teknolojileri Sınıfı Projesi'nin internetin iyi amaçlarla kullanılmasına hizmet edeceğini vurgulayan Hüseyin Çelik, ''Üzülerek ifade edeyim Türkiye'de şu an internet kafeler suçlu üretir duruma gelmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığıyla birlikte bu yaraya neşter vuracağız. Bu yaraya neşter vururken, çocuklara alternatif sunmak zorundayız. Ve okullarımızda bilgi teknolojileri sınıflarını, yavrularımıza açık tutmak zorundayız. Filtre internet hizmeti vermek zorundayız.'' Törende konuşan Sakarya Valisi Nuri Okutan da teknoloji sınıflarının öğrenci ve öğretmen açısından, yapılandırmacı eğitim anlayışında önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Vali Okutan, proje kapsamında, Mart ve Nisan aylarında 160 okula bin 360 bilgisayar kurulduğunu ve 261 okulda toplam 5 bin 73 bilgisayara ulaşıldığını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri