Kadir Topbaş'tan vatanadaşa tapu müjdesi

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Kartal Hürriyet Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Coşkulu vatandaşların salonu doldurduğu toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Gurup Başkan Vekili Ergün Turan ve AK Parti Kartal İlçe teşkilatı Başkanı Temurhan yıldız da yer aldı.

“Amacımız vatandaşlarımızın şehrin nimetlerinden faydalanması”

Toplantıda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 6.5 yıldır İstanbul’a 24 saat kesintisiz hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ve bu zaman dilimine sımayacak büyüklükte çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Günümüz dünyasında insan nüfusunun yüzde 75’inin şehirlerde yaşaması nedeniyle şehirlerdeki yoğunluğun beraberinde sorunlar getirdiğini ve İstanbul’da yerle yönetim olarak bu sorunları çözmek için canla başla çalıştıklarını ifade eden Başkan Kadir Topbaş, “Yaşam ve barınma hakkı doğuştan ve kutsaldır. Maalesef ülkemizde yıllarca düzensiz, plansız bir göç yaşandı. Geçmiş yönetimler de insanlarımıza yaşam alanları yapmadı, göstermedi.

Birçoğumuz kendi imkanlarımızla yaşam alanlarımızı oluşturduk. Sayın Başbakanımız belediye başkanlığı döneminde bu kadar düzensiz bir yerleşimi olan İstanbul’un su, hava kirliliği ve çöp gibi temel sorunlarını çözdü. Biz de ulaşım ve altyapı başta olmak üzere İstanbul’da el atmadık, çözüm için çaba harcamadık sorun bırakmadık. Şimdi de tapu sorununuzu çözeceğiz inşallah”
diye konuştu.

“Hak kutsaldır kimse elinizden alamaz”

Geçen yılki yerel seçim öncesinde bazı siyasi partilerin oy uğruna vatandaşların kafalarını karıştırmak istediklerini ve “Evlerinizi, arazilerinizi elinizden alacaklar. Buralara TOKİ girecek, sizi atacaklar” diye yalan propaganda yaptığını hatırlatan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; 

"Devlet vatandaşına hizmet etmek için var. Size rağmen farklı bir adım atmayız. Bu bölge kalkınırsa İstanbul’un geneline büyük katkısı olur’ dedik. Hatta dönüşüm bölgesinde dernek kurdurarak vatandaşlarımızın belediyeye gelerek haklarını savunmasını istedik. Ama birileri geldi, ‘Bunlar gelirse evlerinizi yıkarlar alırlar peşkeş çekerler. Biz gelirsek tapu veririz dediler. Maalesef bu yanlış söylemlerinde bir nebze etkili de oldular. Hatta buraya gelip konuşma yapmamızdan bile rahatsız oldular. Ben İstanbul’un belediye başkanıyım. Şehrin her noktasına gider, vatandaşlarımızın sorunlarını dinlerim ve her noktada konuşurum. Bunlar aramızdaki gönül bağını kıskanıyorlar ve aramızı açmaya çalışıyorlar. Allah aşkına bunlara inanmayın… Kesin olarak ifade ediyorum ki 10 metrekare yeri olan vatandaşımızın hakkını bile koruyacak bir çalışma yürütüyoruz. Hak kutsaldır, onu kimsenin elinizden almaya hakkı yoktur. Biz yine sözümüzün arkasındayız.”

Tapular cüzi ödemelerle veriliyor

“TOKİ son 7 yılda 500 bin ev yaptı ve çoğunu fakir fukaraya cüzi ödemelerle verdi. Fakir fukarayı böyle koruyan bir devlet kurumu hiç vatandaşını mağdur eder mi?” diyen Başkan Topbaş, “Arkadaşlarıma talimatlarını verdim. Kartal Hürriyet Mahallesi, Sarıyer ve diğer yerlerde verdiğim talimatlar doğrultusunda çalışmalar yapılıyor. Daha sonrası için bu arazilerin tamamının vatandaşlarımıza satış talimatını da verdim. Hürriyet Mahallesi’nde 78 bin metrekarelik bir alanda 58 bin insanımız yaşıyor. Bazı evlerin, arazilerin tapu tahsis belgesi var. Bazılarında hiçbir şey yok. Ancak tapularınızı bir iki ay içersinde alacaksınız. Tapularınızı alırken de cüzi ödemelerle alacaksınız.” şeklinde konuştu.



Günün Önemli Haberleri