Kadir Topbaşı su götürecek

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, su tasarrufuna çağıran Kadir Topbaş’ı sert biçimde eleştirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin; ‘Sadece 138 günlük suyumuz var’ diyerek İstanbulluları su tasarrufuna çağıran Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı sert biçimde eleştirdi.

“Bir hafta önce yeterince suyumuz var diyordun. Şimdi kalkmış 138 günlük suyumuz kaldı diyorsun. Belediye Başkanı olduğun kentin su durumunu bilmiyorsun. Su gibi dalgalanıp duruyorsun” dedi.

Kadir Topbaş’ın İstanbul’da susuzluk tehlikesi bulunduğunu belirterek, “Sıkıntımız var. Tehlikeli çizgideyiz. Susuzluk tehlikesi her daim gündemde. Melen’de bir eksilme var. Su tedariki konusu zaman istiyor. 3-4 yıl daha çalışmamız gerek. Melen rezervinden su gelmesi 1 yılı bulur” sözlerine tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin şunları söyledi:

TOPBAŞ SEMPOZYUMU İZLESEYDİ

“Bilim ve Danışma Kurulumuzdaki hocalarımızın uyarıları doğrultusunda aylardır İstanbul’daki susuzluk tehlikesine dikkat çekiyoruz. Hatta bu amaçla ilk kez bir siyasi parti olarak İstanbul’un Su Politikası Sempozyumu düzenledik. Bu sempozyumda ülkemizin su konusundaki en önemli isimleri İstanbul ve Türkiye’ye ilişkin su sorununu tüm yönleriyle kamuoyuna deklare ettiler. Bu yaparken amacımız İstanbul’un su sorununa bilimin ışığında çözüm yolları geliştirmekti. Bunun sonuçlarını da İstanbul’un geleceği için herkesle paylaşmaya hazırız. İsterseniz bu bilgileri size de sunabiliriz. Bizim derdimiz siyasi çıkar değil. İçinde yaşadığımız kentin geleceğidir. Biz isterdik ki Belediye Başkanı Kadir Topbaş yanına İSKİ Genel Müdürü’nü de alıp bu sempozyumu izleseydi. Ama o ne yaptı? Tıpkı Başbakan Erdoğan gibi su sempozyumu düzenleyip İstanbul’un üstü örtülmeye çalışılan en önemli sorununa dikkat çektiğimiz için bizi eleştirdi. İstanbul’da su sıkıntısı yok. Melen bize yeter dedi.”

Topbaş’ın bu açıklamasının üzerinden bir hafta geçmeden bu kez tam aksine “Su sıkıntımız var. Tehlikeli çizgideyiz. Melen rezervi ancak 1 yıl sonra gelir” şeklinde açıklama yapmasının İstanbullarla dalga geçmek olduğunu ve bunun İstanbul Belediye Başkanı’na yakışmadığını ifade eden Gürsel Tekin; şöyle devam etti:

SUYLA GELDİNİZ SUYLA GİDECEKSİNİZ

“Kadir Topbaş ve İSKİ Genel Müdürü ne yazık ki Melen’in kirli sularında boğulmuşlardır. Biz, İSKİ eski Genel Müdürü’nün beyanına dayanarak İstanbul’un su havzalarındaki 24 bin kaçak yapının akıbetini sormuştuk. Bunlar İstanbul’un suyunu bitiriyor demiştik. Şimdi soruyorum. Bu kaçak binalarla ilgili ne yaptınız? Bilim adamlarının bu konudaki uyarılarını neden dikkate almadınız? Su gerçeğini halktan niye saklıyorsunuz? Unutmayın ki aldattığınız İstanbullu sizden er geç hesap soracak. AKP iktidarı suyla geldiği İstanbul’dan yine suyla gidecek.”
Günün Önemli Haberleri