Kadir gecesi balıkçıya umut oldu

Abone ol

Bu gece Kadir Gecesi...Bu gecenin İslam alemi için anlamı büyük. Fakat bu gecenin balıkçılar için ayrı bir anlamı daha var.

Trol ağlarıyla avlanmanın bu geceden itibaren serbest olması nedeniyle Kadir Gecesinde denize açılacak balıkçılar bereketli bir sezon geçirmeyi diliyor.

1 Eylülde gırgırlar için av yasağı sona erip ''vira bismillah'' diyerek denize açılan balıkçıların ardından troller için de av yasağı bu gece sona eriyor.

İslam aleminin Kur'an-ı Kerim'in Hz. Muhammed'e indirilmeye başlandığı gün olan Kadir Gecesi'ni kutlayacağı gece trol yasağının sona ermesi, denize açılacak olmak balıkçıları umutlandırıyor.

DUALARLA AÇILACAKLAR

Dualar okuyarak denize açılacaklarını ve bereketli bir sezon geçirmek istediklerini söyleyen balıkçılar, son hazırlıklarını tamamlıyorlar.

1 Eylülden sonra av yasağının sona ermesiyle gırgırla denize açılan balıkçılar umduklarını bulamamışlardı.

Kadir gecesi denize açılacak olmalarından sevinç duyan balıkçılar; ''Troller için av yasağının sona ermesi ve trollerin ilk kez denize açılacağı bu gece çok güzel bir geceye denk geldi. Allah'ın izniyle inşallah işlerimiz de rast gider'' dediler.

VATANDAŞ FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLİYOR

Samsun'da bu gece 50 trol denize açılacak. Balıkçılar, bol mezgit, barbunya, çinakop, kalkan ve istavritle dönmeyi umduklarını kaydetti.

Balık fiyatlarının yüksek oluşundan şikayet eden vatandaşlar ise, 15 Eylül'den sonra balık fiyatlarının düşmesini bekliyor.

Günün Önemli Haberleri