Kadınların Sevgililer Günü protestosu

Abone ol

Kadın platformu üyesi kadınlar, sevgililer gününü protesto etti

Adana Kadın Platformu üyesi kadınlar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü, yürüyüşle protesto etti.

Platform sözcüsü Sevil Aracı, "Kadınlar, Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi kapitalizm tarafından icat edilen günlerde hediye alınacak kişiler olarak gösterilirken, esasen kadınların emeği hiçbir alanda görülmemektedir" dedi.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan birçok sendika, sivil toplum örgütü ve derneğe üye yaklaşık 40 kadın, 'Ne gül al ne can, öldüren sevgi istemiyoruz' yazılı pankart açıp, 'Erkekler vuruyor, devlet koruyor', 'Hediye de alma canımı da', 'Kadınlar gül değil yaşamak istiyor', 'Erkeklerin sevgisi hergün 3 kadın öldürüyor' sloganları atarak Çakmak Caddesi'nden Kültür Sokağa kadar yürüdü. Kadına yönelik şiddetin anlatıldığı bir sinevizyon gösteriminin ardından bir açıklama yapan Adana Kadın Platformu sözcüsü avukat Sevil Aracı, Sevgililer Günü'nünde bile kadınların şiddet görmeye devam ettiğini öne sürdü.

Sevgililer Günü'nün tüketim çılgınlığının bir aracı haline getirildiğini kaydeden Aracı, "Kadınlar Sevgililer Günü, Anneler Günü gibi kapitalizm tarafından icat edilen günlerde hediye alınacak kişiler olarak gösterilirken, esasen kadınların emeği hiçbir alanda görülmemektedir. Sevgi ile isimlendirilen bu günlerde bile kadınlar şiddet görmeye, tacize tecavüze uğramaya, öldürülmeye devam ediyor. Bizim en büyük silahımız kadın dayanışmasıdır. Bir kez daha sağır kulaklara bağırıyoruz; şiddetinizle barışmayacağız, erkek şiddetine karşı susmayacağız, sesimizi birlikte yükselteceğiz" dedi. Kadınlar açıklamanın ardından dağıldı.

Günün Önemli Haberleri