Kadınlara kırmızı karanfil

Abone ol

kucağındaki karanfilleri kadınlara tek tek dağıtan Çapan sevgi gösterileri ile karşılandı...

2 Mart’ta Melahat Acar’ın “Kadına Dair” isimli Heykel ve Seramik Sergisi ile başlayan Kadınlar Günü kutlamaları, 6 Mart akşamı Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen Müzik ve Tiyatro gösterileri ile devam etti.

“TÜRK KADINI YÜREKLİDİR

Yaklaşık 500 kadının katıldığı Kadınlar Günü kutlamasında konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Dr. Gürbüz ÇAPAN, kadınların hayata katılmaları gerektiğini belirterek, “Cumhuriyet kurulmadan önce, savaş yıllarında Anadolu kadınları, kocalarını “Git, bu uğurda öl” diye yollayabilecek kadar cesur davrandı.

Bu yürekliliğin, bu fedakarlığın işaretidir. Esenyurt’ta da yokluğu,susuzluğu, elektriksizliği en çok kadınlarımız yaşadı. Dünyanın her yerinde olması gerektiği gibi, Türkiye’de de, Esenyurt’ta da hayata katılmanızı bekliyorum,bunun için uğraş veriyorum. Gününüz kutlu olsun” dedi.

TÜRKÜLERLE KUTLANDI

Esenyurt Belediyesi tarafından organize edilen Dünya Kadınlar Günü Kutlamalarında, Esenyurt Belediyesi Tiyatro Atölyesi öğrencilerinin sahneye koyduğu Kadınlık Bizde Kalsın adlı skecin ardından Kültür Merkezi Müzik Atölyesi öğretmenlerinden Reyhan Özşahin ve Aynur Çelik sahne alarak kutlamaya katılan kadınlara eğlenceli anlar yaşattılar.

Günün Önemli Haberleri