Kaddafiden demokrasi dersi

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi, dünya üzerinde Libya'dan başka demokrasi olmadığını savundu.

Kaddafi, New York'taki Columbia Üniversitesi'nde Amerikalı ve Libyalı akademisyenleri bir araya getiren bir konferansta video bağlantısıyla yaptığı konuşmada, Libya siyasi sisteminin Batı'daki ''gülünç'' ve ''sahte'' parlamenter ve temsili sistemlerden üstün olduğunu iddia ederek, ''bütün dünyada Libya dışında demokrasiye sahip bir devlet yok'' dedi.

Libyalıların ülkedeki Cemahiriye (cumhuriyet) sisteminde görüşlerini ''halk kongrelerinde'' ifade edebileceği belirten Kaddafi, konferansı idare eden Amerikalı akademisyenin ifade özgürlüğü konusundaki soruları üzerine, her Libyalının fikirlerini bu kongrelerde ifade özgürlüğüne sahip olduğunu ve bunun gazetelerden daha iyi bir platform olduğunu söyledi.

Libya'daki yeni açıklık politikasının Libyalıların başka sistemlere imrenmesine neden olmayacağını, aksine dünyanın geri kalanının yakında Libya'yı taklit etmesine yol açacağını ileri süren Kaddafi, ''ABD, Hindistan, Çin ve Rusya gibi ülkeler şiddetle bu Cemahiriye sistemine ihtiyaç duyuyorlar. Bu sistem onlar için bir kurtarıcıdır'' diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri