Kaddafi yanlıları Sirte'de 'köşeye kıstırıldı'

Abone ol

Libya'nın Sirte kentinde, Ulusal Geçiş Konseyi güçleriyle, onlara karşı koymaya çalışan Kaddafi yanlısı birlikler arasındaki şiddetli çarpışmalar devam ediyor.

Libya geçici yönetimine bağlı güçler, devrik lider Muammer Kaddafi yanlısı askerleri Sirte'nin iki küçük kesiminde köşeye kıstırdıklarını bildiriyorlar.

Bir komutan, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Kaddafi yandaşlarını deniz yakınında 2 km. karelik bir alana sıkıştırdıklarını söyledi.

Bununla birlikte kentte yoğun çatışmalar sürüyor; Kaddafi yanlısı askerler büyük bir direniş sergilerken, yeni yönetime bağlı güçler, kent merkezini ağır topçu ve roket ateşine tutuyor.

Ulusal Geçiş Konseyi, Sirte kenti düştüğü anda ulusal bağımsızlık ilan edeceklerini bildirdi.

Yeni yönetime bağlı birlikler dün, aralarında Üniversite, Ouagadougou Konferans Merkezi ve İbni Sina hastanesi gibi önemli yapıları ele geçirdi.

Uluslararası Kızıl Haç görevlileri, Ulusal Geçiş Konseyi güçlerinin elindeki kent hastanesindeki durumu değerlendirdiklerini bildirdi.

Hastaneyi ziyaret eden BBC muhabiri Wyre Davies, koğuş ve koridorlarda şarapnel yarası almış çocuklar da dahil, onlarca sivil yaralı gördüklerini anlatıyor.

Hastanenin de şiddetli topçu ateşine hedef olduğu belirtiliyor. Ağır yaralı olanlar kişilerin Trablus ve Misrata'daki hastanelere nakledildiği öğrenildi.

BBC Muhabiri, hastanede tanık olduklarının, kentteki çarpışmaların ortasında kalan sivillerin durumu hakkında kaygı uyandırdığını belirtiyor.

Günün Önemli Haberleri