Kaçmaz’a Ergenekon incelemesi

Abone ol

Sincan Ağır Ceza Başkanı hakkındaki incelemeye Ergenekon savcılarının 1 yıl önce gönderdikleri dosya neden oldu. Kaçmaz’ın teknik takibine de mahkeme karar verdi

Sincan Ağır Ceza Başkanı hakkındaki incelemeye Ergenekon savcılarının 1 yıl önce gönderdikleri dosya neden oldu. Kaçmaz’ın teknik takibine de mahkeme karar verdi.

Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz hakkında başlatılan incelemeyle ilgili tartışmalara Adalet Bakanlığı açıklama getirdi. Bakanlık, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar tarafından gönderilen delil ve belgelerin incelenmesi ve iddiaların ciddi bulunması üzerine 8 Eylül 2008 günü Teftiş Kurulu tarafından, Kaçmaz’ın da aralarında olduğu bazı hakim ve savcılar hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakanlık açıklamasından satır başları şöyle:

1 YIL ÖNCE BAŞLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca (CMK 250. maddesiyle yetkili birim) yürütülmekte olan bir soruşturma sırasında bazı hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında bir takım delil ve belgeler elde edilmiştir.

Başsavcılık, yargı mensuplarıyla ilgili görev suçları konusunda soruşturma yapma yetkisi olmadığından elde edilen delil ve belgeleri 13 Ağustos 2008’de Bakanlığımıza göndermiştir.

Delil ve belgelerin incelenmesi üzerine iddialar ciddi görülerek Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca 8 Eylül 2008’de bazı hakim ve Cumhuriyet savcıları hakkında inceleme ve soruşturmaya başlanılmıştır.

DİNLEME KARARI MAHKEMEDEN

2008 Eylül’de başlatılan bu inceleme ve soruşturma kapsamında öncelikle İstanbul’da görev yapan yargı mensuplarının durumları incelenmiştir.

İstanbul’daki işlemlerin tamamlanmasını müteakip Ankara’ya dönen adalet başmüfettişleri, aynı inceleme ve soruşturma çerçevesinde 29 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Sincan Adliyesinde inceleme ve soruşturmalarına devam etmişlerdir.

Bu inceleme ve soruşturma kapsamındaki iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kararları adalet müfettişlerince değil, yetkili mahkemeler ve hakimler tarafından verilmiş kararlardır.

CUMHURBAŞKANI İLE İLGİSİ YOK

Yürütülen inceleme ve soruşturma, geniş kapsamlı olması, birden çok ili ve kişiyi ilgilendirmesi sebebiyle yaklaşık bir yıldır devam etmektedir. Bu inceleme ve soruşturmanın güncel olaylarla ve özellikle de 15 Mayıs 2009’da Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı tarafından verilen kararla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Günün Önemli Haberleri