Kaçırılan Rahip kurtuldu

Abone ol

Midyat'ta kaçırılan Süryani rahip Batman'da ortaya çıktı. Rahip telefonla aradı.

28 Kasım'da Mardin'in Midyat ilçesinde fidye için kaçırıldığı iddia edilen Süryani rahip Edip Savcı Batman'da kurtarıldı.

Süryani Turabdin Mor Gabriel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kuryakos Ergün, Mardin'in Midyat ilçesinde kaçırılan rahip Edip Savcı'nın telefonla kendilerini arayarak Batman'da serbest bırakıldığını bildirdiğini söyledi.
 
Ergün, rahip Savcı'nın yaklaşık bir saat önce Deyrul Umur Manastırı'nı arayarak Batman'da serbest bırakıldığını, tanıdığı bir ailenin yanında olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu aktardığını ifade etti.
 
Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar da, rahip Edip Savcı'nın Batman kent merkezinde serbest bırakıldığını doğrulayarak "Güvenlik güçleri birazdan kendisine ulaşacak" dedi.
 
28 Kasım'da kaçırılmıştı
 
Midyat'a bağlı Barıştepe köyü, Mor Yakup Manastırı'nda görev yapan Edip Savcı adlı Süryani rahip, aracıyla Midyat'tan köyüne dönerken kaçırılmıştı.
 
Olayın ardından, bilgilerine başvurulmak üzere aralarında köy muhtarı ve oğlunun da bulunduğu 3 kişi gözaltına alınırken, rahibin fidye için kaçırıldığı ve 300 bin euro istemişlerdi.
Günün Önemli Haberleri