Kaçırılan oğlunu internetten buldu
Abone olİşçi babanın üç yıl süren sanal arayışı mutlu sonla noktalandı ve altı yaşındaki çocuk evinden 2000 kilometre uzakta bulundu.
Çin'in Qianjiang şehrinde yaşayan Peng Gaofeng üç yıl önce
kaçırılan üç yaşındaki oğlu Lele'yi internet üzerinden yürüttüğü
arama kampanyası sonrası buldu.
Polisin uzun süre arama çalışmalarına rağmen bulamadığı çocuk, ailesine internet üzerinden destek veren yüzlerce kişinin yardımıyla evinden 2000 kilometre uzakta ortaya çıktı.
Lele isimli çocuğun üç yıl önce, çocuk sahibi olmak isteyen bir adam tarafından kaçırıldığı ve eşine önceki evliliğinden olan oğlu olarak tanıttığı bildirildi.
Lele'yi kaçıran adamın geçtiğimiz ay öldüğü ve ailenin çocuğa üç yıl annelik yapan kadından şikayetçi olmadığı açıklandı.
3 yıl süren arayış
Lele, Şenzen kentinde babasının çalıştığı cep telefonu mağazası önünden kaçırılmıştı. Güvenlik kameraları bir adamın çocuğu kucağına alıp götürdüğünü kaydetti.
Oğlunu bulmak için yardım istediği polisten fayda göremeyen yoksul, göçmen işçi Peng Gaofeng, afişler hazırlattı, basına başvurdu ve sonuçta internet üzerinden bir arama kampanyası başlattı.
Twitter'e benzeyen mikro-blog siteleri üzerinden yayılan kampanya özellikle gazeteci Deng Fei'nin desteğinden güç aldı.
Fei'nin blog sitesinde yayınladığı Lele'nin fotoğraf ve video görüntüleri, gazetecinin sitesini takip eden onbinlerce kişi tarafından tanıdıklarına yayıldı.
Bir mikro-blog kullanıcısı, 6 yaşındaki çocuğu Jiangu eyaletinde gördüğü haberini paylaşınca, arama mutlu sonla noktalandı Lele ailesine kavuştu.
Oğlunu bir karakoldan teslim alan Gaofeng'i gördüğünde Lele'nin ilk sözleri, 'ağlayan adam benim babam' oldu.
Çin'de mikro-blog siteleri milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.
Merkezi denetime tabi olmayan bu siteler kullanıcıların özgür bir şekilde haber paylaşmasına fırsat tanıyor.
Çin'de her yıl 20 bin çocuğun kaçırıldığı tahmin ediliyor. Bu çocukların bazıları çocuk sahibi olmak isteyenlerce kaçırılırken, kimileri de çetelerce dilenci olarak kullanılıyor.
Lele'nin mutlu sonla biten öyküsü aksine, genellikle çoğuna ulaşılamıyor.