İzmirde DTP mitingi ertelendi

Abone ol

"Hakların Kardeşliği ve Demokrasi" isimli gösteri yürüyüşü ve açıkhava toplantısını erteledi.

İzmir Valiliği, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) 26 Ekim tarihinde düzenlemek istediği "Hakların Kardeşliği ve Demokrasi" isimli gösteri yürüyüşü ve açıkhava toplantısını erteledi.

İptal gerekçesi ise Diyarbakır, Hakkari, Ağrı, Mersin, İstanbul, Antalya, Bingöl ve Şırnak'taki gösterilerde, terör örgütü ve yandaşlarının kolluk kuvvetlerine yönelik provokasyon amaçlı saldırılar düzenlenmesi, terörist başı lehine sloganlar atılması ve posterlerinin açılması olarak açıklandı.

İzmir'de de benzer olaylar yaşanmaması için böyle bir tedbir almayı uygun bulduklarını ifade eden Valilik, açıklamasında şunları kaydetti: "İlimizde de bahse konu toplantının yapılması durumunda, amacı dışına çıkılarak bölücü terör örgütünün propagandasına dönüştürüleceği, tertip komitesinin müessif olayların önüne geçmekte yetersiz kalacağı göz önünde bulundurulmuştur. Ayrıca mitingin toplanma alanı ve yürüyüş güzergahı olan Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarını kapsayan alanda, 26 ekim 2008 tarihinde Cumhuriyet Bayramı tören provaları yapılacağı ortadadır. 25-29 Ekim arasında da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sebebiyle gösteri yürüyüşü ve açıkhava toplantısı, 29 Ekim 2008'den sonraki bir tarihte ve Gündoğdu Meydanı dışında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 6. maddesi uyarınca valiliğimizce önceden belirlenen, onaylanan ve alışılmış vasıtalarla ilan edilen başka bir alanda düzenlenmek üzere müracaat edilmesi halinde değerlendirilmek üzere ertelenmiştir."

Erteleme kararı, gösteri yürüyüşü ve açıkhava toplantısının düzenleme kurulu başkanına tebliğ edildiği bildirilerek, vatandaşların mitinge gelmemesi, aksi takdirde haklarında kanuni işlem yapılacağı ifade edildi.

Günün Önemli Haberleri