İzmir'de askeri tersanede römorkör devrildi

Abone ol

İzmir’de Alaybey Askeri Tersanesi'nde bakım gören bir römorkörün denize indirilmek istendiği sırada yan yatması sonucu en az iki kişi hayatını kaybetti.

İzmir’de Alaybey Askeri tersanede bakım gören bir römorkörün denize indirilmek istendiği sırada yan yatması sonucu bir asker ve bir çalışan hayatını kaybetti.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) aktardığına göre bir astsubay, yedi asker ve iki sivil çalışandan da haber alınamıyor.

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki askeri tersanede yan yatan ‘TCG Değirmendere’ adlı römorkörde arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Kazayla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı’da bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İzmir Tersanesinde havuzda bakımda olan TCG DEĞİRMENDERE Römorkörü 23 Aralık 2013 tarihinde, havuzda ‘Dalış’ esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yatmak suretiyle ‘alabora’ olmuştur. Söz konusu römorkör, planlı bakım faaliyeti için 27 Kasım 2013 tarihinden itibaren havuzda bulunmaktadır. Alınan ilk bilgilere göre; olay anında römorkörde bulunan bazı askeri ve sivil personelin kayıp olduğu belirlenmiş olup kurtarma çalışmalarına devam edilmektedir.”

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde römorkör yan yatarken üzerindeki altı askerin de deniye atlayıp kurtuldukları ve hastaneye kaldırıldıkları aktarıldı.

Gazete, römorkörün kurtarılması için Alsancak Limanı’ndan dev yüzer bir vincin Alaybey Tersanesi’ne getirildiğini belirtti.

Günün Önemli Haberleri