İzmir Karşıyaka 31 Mart seçim sonuçları 2019 - Karşıyaka yerel seçim sonucu
Abone olKARŞIYAKA ilçesinde seçimi kim kazandı sorusunun yanıtı ortaya çıkıyor, Karşıyaka 31 Mart 2019 yerel seçim sonuçları AA canlı yayın verileriyle geliyor.
31 Mart İzmir Büyükşehir Belediye seçimlerinde partiler ittifaka giderken ilçelerde tablo biraz daha farklı oldu Karşıyaka için partiler genellikle kendi adaylarını çıkarmayı tercih ederken bazı partiler ittifakı burada da sürdürdüler.
2019 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediye Başkanlığı için kıyasıya bir rekabet vardı. Karşıyaka seçim sonuçları Anadolu Ajansı verileri ile internethaber.com sitesinde yer alıyor. Aşağıda yer alan linkten Karşıyaka seçim sonuçlarının anlık verilerine seçim yasağının kalkması ile birlikte ulaşabilirsiniz.
İzmir ve Karşıyaka ilçesi 2019 seçim sonuçları - tıklayın
Karşıyaka 2014 seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Karşıyaka Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Karşıyaka Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:
İzmir seçim sonuçları : 31 Mart yerel seçimlerinin çekişmeleri geçeceği yerlerden biri de İzmir olacak. CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Tunç Soyer ile AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci İzmir için sandıkta yarışacak. Peki 2014 yerel seçimlerinde İzmir'de sonuçlar nasıldı?
2019 yerel seçimleri
Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gitti. 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, 28 milyon 929 bin 732'si kadın, 28 milyon 128 bin 904'ü erkek toplam 57 milyon 58 bin 636 seçmen, 194 bin 390 sandıkta oy kullandı.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Halkların Demokratik Partisi, İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Saadet Partisi, Türkiye Komünist Partisi ve Vatan Partisi seçime katıldı.
Büyükşehirler
Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'daki seçmenler, "büyükşehir belediye başkanı", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullandı.
Büyükşehir olmayan illerde ise "il genel meclisi üyeliği", "belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ve "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy verildi. Köylerde ise "il genel meclisi üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar meclisi" için oy atıldı.
Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "beyaz", il genel meclisi üyeliklerine ilişkin pusula "turuncu", belediye başkanlığına ilişkin oy pusulası "mavi", belediye meclisi üyeliğine ilişkin oy pusulası ise "sarı" renkli oldu. Oy pusulaları tek zarfa konuldu.