İzmir depremi ölü sayısı kaç oldu? 6.6 büyüklüğündeki depremde son durum
Abone olİZMİR Seferihisar depreminden son dakika haberler arka arkaya geliyor. 6.6 büyüklüğündeki İzmir depreminde ölü ve yaralı sayısı artarken artçı depremler de devam ediyor. 9 binada kurtarma çalışmalarının devam ettiği biliniyor. İşte çalışmalarda son durum:
İzmir'de cuma günü saat 14.51.’de meydana gelen büyük deprem
sonrasında kurtarma çalışmaları sürerken arka arkaya artçı
sarsıntılar meydana geliyor.
AFAD verilerine göre şu ana kadar deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 40 artçı olmak üzere, toplam 675 artçı sarsıntı yaşandı
AFAD son durumu paylaştı
AFAD'ın açıkladığı son bilançoya göre depremde 1'i boğulma olmak üzere 39 kişi yaşamını yitirdi. Toplam 885 vatandaş yaralandı. İzmir’de arama kurtarma çalışmaları hala 9 binada devam ediyor.
Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam ederken, Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları da yürütülüyor. Deprem sonrasında, 40 AFAD İl/Birlik müdürlüğünden arama kurtarma personeli bölgeye sevk edildi. Genelkurmay Başkanlığı’na ait 7 kargo uçağı ile personel ve araç sevkiyatı yapılırken, JAK ve sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği bildirildi.
9 tekne battı 20 tekne kurtarıldı
Sahil Güvenlik Komutanlığı da arama kurtarma çalışmalarına 116 personel, 11 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan alınan bilgiye göre depremde 9 tekne battı, 20 tekne Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı, 21 tekne ise karaya oturdu. Sahil Güvenlik Komutanlığınca kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
AFAD çadır kurdu
Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye AFAD
tarafından 960 çadır, 6 genel maksat çadırı, 4 bin 500 battaniye, 3
bin 672 yatak, 3 bin yastık ve 3 bin çarşaf seti; Türk Kızılay
tarafından 2 bin 49 çadır, 51 genel maksat çadırı, 6 bin 888 yatak,
16 bin 50 battaniye ve 2 bin 657 mutfak seti sevk edildi. Ayrıca
Türk Kızılay tarafından 112 personel, 137 gönüllü, 27 araç, 5 ikram
aracı, 5 mobil mutfak ve 64 bin 345 malzeme (ikram ve içecek)
bölgeye gönderildi.
Psikolojik destek veriliyor
Bölgede hasar tespit çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 325 ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 95 personel olmak üzere toplam 420 personel görevlendirilirken, psikososyal çalışma grubundan 95 personelin 23 araç ile deprem bölgesindeki çalışmalarına başladığı kaydedildi. Ayrıca 2 mobil sosyal hizmet aracının bölgeye sevk edildiği belirtildi. Kızılay halk sağlığı ve psikososyal destek ekipleri tarafından dağıtılmak üzere bölgeye, 114 bin 460 maske ve 5 bin dezenfektan sevk edildiği bildirildi.
8 Milyon acil yardım ödeneği çıktı
Bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD Başkanlığı tarafından 3 milyon TL, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5 milyon TL acil yardım ödeneği gönderildiği, Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı AFAD koordinasyonunda, tüm çalışma gruplarının 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyetlerini yürüttüğü kaydedildi.
Buse 9.5 saat sonra kurtarıldı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Bayraklı
ilçesindeki yıkılan binada enkaz altında kalan Buse Asyilmaz isimli
genç kızla telefonda görüştü. Genç kız enkazdan çıkarılmayı
beklerken nişanlısı ile de telefon görüşmesi yaptı. Buse Asyilmaz
ile birlikte toplam 5 kişinin apartmandaki bir diş hekimliğinde
bulunduğu ve deprem sonrası enkaz altında kaldığı öğrenildi. Buse
Asyilmaz 9.5 saat süren bir çalışmanın sonunda enkazdan
çıkarıldı. Yaralı olarak kurtarılan Buse, Galen Hastanesi'ne
kaldırıldı.