İÜ-Mercedes işbirliği

Abone ol

İstanbul Üniversitesi (İÜ) ile Mercedes Benz Türk (MBT) A.Ş. arasında işbiriliği protokolü imzalandı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile Mercedes Benz Türk (MBT) A.Ş. arasında işbiriliği protokolü imzalandı. İÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Melih Boydak, öğrencilerin eğitim atölyelerinde ürettiği 1886 model Mercedes’e binerek tören alanına geldi. Protokolle her yıl İstanbul Üniversitesi’nden 50 öğrenci, eğitimlerinin ikinci yılında Mercedes tesislerinde uygulama yapacak.

İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu otomotiv öğrencilerinin MBT Hoşdere Tekik Eğitim Merkezi’nde teorik ve uygulamalı eğitimle yetiştirilmesi ve ilgili iş istasyonlarında beceri kazanmalarını amaçlayan eğitim öğretim protokolü MBT Hoşdere tesislerinde İÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Melih Boydak ve MBT Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler’in katılımyla imzalandı.
Hoşdere tesislerinden, protokolüm imzalanacağı yere öğrencilerin eğitim atölyelerinde ürettikleri 1886 model Mercedes otomobil ile gelen İÜ Rektör Yardımcısı Melih Boydak, öğrencilein eğitim gördükleri labaratuarları gezerek bilgi aldı.

Boydak, üniversite ile sanayi kuruluşlerı arasındaki ilişkilerin çok büyük öneme sahip olduğunu belirterek, “ İmzalanan protokol ile üniversitelerle sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği için yararlı ve anlamlı bir adım atıldı. Gördüğüm labaratuarlar ve öğrencilere sağlanan imkanlar her takdirin üstünde” diye konuştu.

Türkiye’de ara kademe eleman bulunması konusunda ciddi bir sorun yaşandığını ifade eden Boydak, yapılan işbirliğinin bu noktada büyük yarar sağlayacağını söyledi.
Öğrencilerin eğitim atölyelerinde ürettikleri 1886 model Mercedes’e binmenin bir şans olduğunu dile getiren Boydak, “ Ben Elazığlıyım. Mercedes’in ürettiği bu ilk arabayı bizim oralardaki faytonlara benzettim. Sadece atları eksikti” dedi.
Mercedes Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Jürgen Ziegler açılış konuşmasına ezberlediği birkaç Türkçe cümle ile başladı. Küreselleşen ekonomi ve buna bağlı olarak meydana gelen süreçteki değişimde rekabete ayak uydurmak ve rekabette en önde yer almak için şirketlerin sürekli kendilerini geliştirmek zorunda olduklarını söyledi.
Ancak tüm şartlar altında en önemli faktörüm insan olduğunu dile getiren Ziegler, bu nedenle sanayi – üniversite işbirliğinin önemine inandığını ifade etti. Bu işbirliği sayesinde öğrencilerin teorik bilginin yanı sıra uygulamalı bilgiler de edineceğini belirten Ziegler, “ Dünyanın en modern teknolojisine sahip şirketinde kalite odaklı eğitim görecekler. Şuna eminim ki bu işbirliği büyük bir başarı ile sonuçlanacaktır” diye konuştu.
Öğrencilerin gözlerine baktığında 30 yıl öncesine gidebilmeyi istediğini söyleyen Zeigler, “ Bu olamayacağı için tüm tecrübelerimizi gençelere aktarma ve onların gelişimlerine refakat edip, bu süreci gözlemlemek ile yetinmek istiyorum” dedi.
MBT Otobüs Teknik Direktörü Çetin Atsür, öğrencilerin en büyük eksikliklerinin uygulama alanı bulamamaları olduğunu belirterek, “ Burada öğrendiklerini teorik bilgileri ile birleştirince iş hayatına hazır duruma geliyorlar” dedi.
Atsür, fabrikalarının tüm imkanlarının öğrencilerin gelişimine açık olduğunu dile getirdi.
Mercedes İnsan Kaynakları yetkilisi Mehmet Emin Güney ise öğrencileri teknik bilginin yanında sosyal ve kültürel alanda da desteklediklerini kaydetti. Güney, özellikle kız öğrencilere stajda öncelik verdiklerini ve halen 60’a yakın kız öğrenci çalıştırdıklarını söyledi.
İÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü öğrencisi Semiha Özdemir, gerçek çalışma ortamında sorumluluk alarak öğrendiklerini hayata geçirebileceklerini söyledi. Özdemir, sektörün lider fabrikasında eğitim görmeyi bir ayrıcalık olarak gördüklerini söyledi.
Her yıl çeşitli eğitim kurumlarından 250 öğrenci, tesislerde 11 ayrı dalda staj olanağı sağlandığı bildirildi.
Mercedes Türk, önceki yıllarda da İÜ Avcılar Kampüsü’ndeki bir öğrenci yurdunu restore ettirmişti.
Törenin sonunda öğrenciler için kokteyl düzenlendi.

Haber: Gülistan Alagöz
Kaynak:.İÜHA

Günün Önemli Haberleri