İtalyan mafyası haraca bağlamış

Abone ol

İtalyan mafyasının günlük yaklaşık 200 milyon avro kazanç sağladığı bildirildi.

İtalyan mafyasının ülkedeki küçük esnaf, iş adamları ve şirketlerden, günlük yaklaşık 200 milyon avro kazanç sağladığı bildirildi. İtalyan Esnaf Birliğinin yayınladığı rapora göre, İtalyan mafyası günde neredeyse bir ''servet'' kazanıyor. Hesaplamalara göre İtalyan mafyasının tefecilik ve haraç ile diğer organize suçlar yoluyla günlük kazancı 200 milyon avroyu buluyor.

Tefecilikten yıllık 30 milyar avro, haraçtan 10 milyar avro, hırsızlık ve soygundan 7 milyar avro, yolsuzluktan ise 13 milyar avro elde eden İtalyan mafyasının, yıllık toplam kazancı ise 77,8 milyar avro olarak hesaplanıyor. Ortaya çıkan rakam ise İtalya'nın en büyük enerji şirketi Eni'nin yıllık gelirine eşit... Mafyanın yıllık geliri, aynı zamanda İtalya'nın dev otomobil şirketi Fiat ile ikinci önemli enerji şirketi Enel'in gelirlerinin iki katı, İtalyan Telekom'un gelirinin ise 10 katı büyüklüğünde. Mafyanın İtalya'da bazı şirketlerin dolaylı olarak yönetiminde de olduğu ifade edilen raporda, bu şirketlerin bazılarının yerel yönetimler ile politikacılarla ekonomik bağlantıları olduğu iddia edildi.

MAFYA HER SEKTÖRDE AKTİF

Rapora göre İtalyan mafyası, turizm ve ticaret başta olmak üzere modadan spora, endüstriyel hizmetlerden finansa kadar, çok sayıda sektörde faaliyet gösteren şirketlerden kazanç sağlıyor. İtalyan mafyası, emlak sektörü ile inşaat sektöründen de büyük gelir elde ediyor. Avrupa'nın çeşitli finansal şirketlerinin hisselerini de satın aldığı bilinen mafya, taklit ürün ile korsan ürün pazarından da önemli gelir sağlıyor. Hesaplamalara göre İtalyan mafyasının yıllık kazancının suç çeşitlerine göre dağılımı şöyle:

Suç çeşitleri        Mafyanın kazandığı gelir          
                               (milyar Avro)
    -------------------  ------------------------
    Tefecilik                      30
    Haraç                          10
    Hırsızlık ve soygun             7
    Dolandırıcılık                  4,6 
    Kaçakçılık                      2 
    Sahtecilik                      7
    Yolsuzluk                      13  
    Bilgi Korsancılığı              4,2
    ---------------------      ----------
    Toplam                         77,8

Günün Önemli Haberleri