İtalyan gençler dini önemsiyor

Abone ol

İtalyan gençlerinin yaklaşık yüzde 70'inin yaşamında din önemli bir yer tutuyor.

İtalyan Sosyal Araştırmalar Kurumu (IARD), yaşları 15 ile 34 arasında değişen 3 bin gencin katılımıyla, ''İtalyan Gençliğinin Dine Bakışı'' konulu bir araştırma yaptı.

''Hayatınızda dini inancın ne kadar önemli bir yeri var?'' sorusuna gençlerin yüzde 8,6'sı son derece önemli, yüzde 21,2'si çok önemli ve yüzde 37,2'si oldukça önemli yanıtını verdi. Dinin yaşamlarında çok önemli olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 14,2 ve hiç önemli olmadığını söyleyenlerin oranı yüzde 1 olurken, gençlerin yüzde 17,5'i ateist veya agnostik (bilinemezci) olduğunu söyledi.

Araştırmaya katılanların yüzde 69,4'ü kendini ''Katolik'' olarak nitelerken, yüzde 1,3'ü başka bir Hristiyanlık mezhebine, yüzde 0,5'i Budizm gibi doğu dinlerine inandıklarını ifade etti. İtalyan gençlerin yüzde 11,3'ü herhangi bir dini inancı olmadığını, yüzde 6,2'si dinle ilgilenmediğini bildirdi. ''Ne kadar sıklıkla dua ediyorsunuz?'' sorusuna ise İtalyan erkeklerin yüzde 11'i her gün, yüzde 31'i hiç yanıtını verdi. Kadınların ise yüzde 27'si her gün dua ediyor. Hiç dua etmeyen kadınların oranı yüzde 14'te kalıyor.

Günün Önemli Haberleri