İsveçte seçimlerde sağ galip çıktı

Abone ol

Yıllardır sol partiler tarafından yönetilen İsveç'te bugün yapılan seçimlerden sağcılar galip geldi

İsveç'te bugün yapılan seçimlerin sonuçlarına göre, Muhafazakar Parti, Merkez Parti, Liberal Halk Parti ve Hıristiyan Demokrat Partinin oluşturduğu sağ blok, seçimlerden galip çıktı.

İsveç'in yeni başbakanı 41 yaşındaki Muhafazakar Parti Başkanı Fredrik John Reinfeldt, seçimleri kazanması dolayısıyla yaptığı konuşmada, bütün İsveçlileri temsil ederek, İsveç'i yöneteceğini söyledi.

Seçim yenilgisini kabul eden Sosyal Demokrat Parti Başkanı ve Başbakan Göran Persson ise yaptığı konuşmada, istifasını yarın Meclis Başkanına vereceğini belirtti.

Mart ayında partisinin kongreye gideceğini kaydeden Persson, 4 yıl sonraki seçimlere daha genç bir aday ile katılarak, yeniden iktidar olacaklarını öne sürdü.

Uzun yıllar sol partiler tarafından yönetilen İsveç, bugün yapılan seçimlerde, sağ blokda karar kıldı. Seçimlerin galibi Reinfeldt, Merkez Parti, Halk Parti ve Hristiyan Demokrat Parti ile sağ bloğu oluşturarak seçimlere katıldı.

Sandıkların açılmaya başlamasıyla birlikte, çok az farkla seçimi önde götüren sağ parti bloğu, oyların yüzde 51'ini alarak seçimleri kazandı. İktidardaki Sosyal Demokrat Parti ile Sol Parti ve Çevre Partisinin oy oranı ise yüzde 49'da kaldı.

Günün Önemli Haberleri