İşte Özalın garsoniyer evi

Abone ol

Gazeteci Güngör Yerdeş yazdı ardından da Ertuğrul Özkök! Peki Özal, bir daktilocu kız için o evi mi tutmuştu? İşti iddialar;

Gazeteci Güngör Yerdeş’in kitabında yer alan bir öykü, Turgut Özal’ın ‘’Çapkınlık anılarını’’ da gündeme getirdi. Kitapta, Özal’ın bekarlık günlerinde Ankara Ayten sokakda bir garsoniyeri bulunduğu ve kız arkadaşları ile burada buluştuğu öne sürüldü. Semra Özal ise ‘’Gözü benden başka kimseyi görmezdi. O evi bilmiyorum’’ dedi.

Gazeteci Güngör Yerdeş’in ‘’Başkentte Önemli Olaylar ve Yazamadıklarım’’ adlı kitabında yer alan bir öykü, eski Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ‘’Çapkınlık anılarını’’ da gündeme getirdi. Kitapta, Özal’ın bekarlık günlerinde, Ankara Ayten sokakda bir garsoniyeri bulunduğu ve kız arkadaşları ile burada buluştuğu öne sürüldü.

Semra Özal ise ‘’Gözü benden başka kimseyi görmezdi. Ayten sokağı da o evi de bilmiyorum’’ dedi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de bu kitaptan hareketle ‘’Özal’ın Garsoniyerini’’ yazdı. Bugün Ayten Sokak 24 numaradaki iki katlı villa aynen duruyor.

YANDAKİ VİLLANIN ÜST KATI

Duayen gazeteci Güngör Yerdeş’in kitapta yer alan anılarına göre, İsmet İnönü 1960’lı yıllarda Pembe Köşkten ayrılarak, Ayten Sokak 26 numarada iki katlı bir Villada oturmaya başladı. Bu villada bir süre de, kızı Özden Toker ve eşi oturdu. Hemen yanındaki 24 numaralı villanın üst katını ise, o zamanlar Elektrik İdaresi Etüt İşlerinde çalışan Turgut Özal ile bir arkadaşı tuttu. Ancak Özal ve arkadaşı, zaman zaman eve geliyor ve burayı garsoniyer olarak kullanıyordu.

DAKTİLO KIZ

Kitapta Özal’ın maiyetinde çalışan bir daktilo kız ile Ayten sokakdaki bu evde buluştuğu da yazılınca, Ertuğrul Özkök, Semra Özal’a ‘’O daktilo siz miydiniz?’’ diye sordu. Ancak Semra Özal ‘’Ben Elektrik İdaresinde başka bir bölümdeydim. Turgut’un maiyetinde değildim. Ayten sokakta da hiç oturmadık’’ dedi.

Özal ‘’Sizden başka bir daktilo kız olabilir mi?’’ sorusuna da ‘’ Olur mu öyle şey. Amerika’dan döndükten sonra beni buldu. Gözü benden başka kimseyi görmezdi?’’ cevabını verdi. Turgut Özal anılarında, EİEİ’de çalışırken kurumda daktilo olarak çalışan Semra Özal’ı çok beğendiğini ve samimiyeti ilerletmek için Semra hanımın daktilosunu gizlice bozup, sonra da yanına giderek tamir ettiğini anlatmıştı.

CANLI TARİH

1933 yılında Silifke’de doğan kitabın yazarı Güngör Yerdeş, Ankara’nın en eski gazetecileri arasında yer alıyor. 1950’de mesleğe başlayan Yerdeş, Burhan Felek Basın ödülünü de kazanmıştı. Yerdeş bu kitabında 1950’lerden başlayarak yaşadıklarını, CHP ve Demokrat Parti dönemleri ile 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerini, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, İsmet İnönü, Nihat Erim, Osman Bölükbaşı ve Turgut Özal gibi birçok devlet adamını izlerken, tanıklık ettiği olayları aktarıyor.

Gazeteport

Günün Önemli Haberleri