İşte Öcalanın komşularının profili

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'ne 4'ü PKK'lı 1'i de TİKKO üyesi 5 mahkumun yerleştirildiğini söyledi.

Ergin, "Bu uygulamayla Türkiye'ye yönelik haksız eleştirilerin önüne geçtik." dedi.

Gazetelerin genel yayın yönetmenleriyle yaptığı toplantının ardından açıklama yapan Adelet Bakanı Sadullah Ergin, 5 mahkumun Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'ne bu sabah itibariyle yerleştirildiğini söyledi. Ergin, "2 yıllık çalışma sonucunda İmralı F Tipi Cezaevi'nde yeni birimler oluşturuldu. 6 tane tek kişilik ve avluya açılan koğuş var. 3 tane de ortak avluya açılan koğuş olmak üzere toplam 9 kişilik bir cezaevi oldu. Bu çalışma, Uluslararası İşkenceyi Önleme Komitesi'nin Türkiye aleyhine yapmaya hazırlandığı olumsuz çalışmaları önleme açısından önemli. Türkiye çok önemli gelişmelere imza attı. Çok da önemli olmayan bu konuda Türkiye'nin eleştirilmesine müsaade edilemezdi, bu giderilmiş oldu. Bu süreç tamamlandı." diye konuştu.
Bakan Sadullah Ergin, İmralı'ya yerleştirilen mahkumlardan 4'ünün PKK, 1'inin de TİKKO üyesi olduğunu belirterek, "Mahkumlar seçilirken adaya gidiş gelişte yaşanan zorluklar dikkate alındı. Seçilecek mahkumların ziyaretçilerinin fazla olmamasına dikkat edildi. Yakınlarına külfet oluşturması, sağlık durumu ve güvenlik kriterleri değerlendirildi." diye konuştu.

Günün Önemli Haberleri