İşte kritik zirveden çıkar karar

Abone ol

Ankara resmen bu görüşmeye kilitlendi. Erdoğan ile Başbuğ başbaşa tam 1.5 saat görüştü. İşte görüşmeden çıkan karar;

"İddialar doğruysa Türkiye devleti bunu kaldıramaz" diyen Erdoğan Pakistan dönüşü Başbuğ ile bu konuyu görüştü. Zirveden "yargıyı bekleyelim kararı çıktı

Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ, 'kirli eylem planı'nın aslının ortaya çıkmasından sonra dün iki kez farklı mekanlarda tartışılan planı ele aldılar.

Önce Gül'ün verdiği resepsiyonda 30 dakika ayaküstü görüştüler. Ardından akşam da Başbakanlık konutunda bir araya geldiler..Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen ve 1 saat 15 dakika süren görüşmede kaos belgesi ele alındı. Konuya ilişkin açıklama Başbakanlık resmî internet sitesinden yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Soruşturmanın sonucu beklenecek

"Görüşmede ülke güvenliğine ilişkin konuların yanı sıra gündemde yer alan 'İrtica İle Mücadele Eylem Planı'na yönelik tartışmalar da değerlendirilmiştir. İddia edilen 'Eylem Planı'na ilişkin soruşturma süreci, adlî ve askerî yargı makamları tarafından, kendi görev ve yetki alanları kapsamında yürütülmektedir. Bu sürecin en kısa zamanda gerçeği ortaya çıkarması beklenmektedir. Bu süreçte herkese düşen görev, sürecin sonuçlanmasını beklemek; kişi ve kurumları hedef alan davranış ve yorumlardan kaçınmaktır."

Günün Önemli Haberleri