İşte Genelkurmay'da atılan o manşetler

Abone ol

Kara propaganda sitelerinde yayınlanan haberler, ilişkili medya tarafından kampanyaya dönüştürülmüş. İşte o kara propaganda konuları..

Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi bünyesinde AK Parti’yi yıpratmak için ‘özel üretilmiş haberler’ hazırlandı. Kara propaganda sitelerinde yayınlanan haberler, ilişkili medya tarafından kampanyaya dönüştürüldü.

bugün çok çarpıcı bir habere imza attı ve Genelkurmay Karargahı'nda hazırlanıp gazetelere servis edilen manşetleri bir bir okurlarına sundu.

Gazetenin haberine göre Genelkurmay bilgi Destek Dairesi’nde 2005-2009 yılları arasında kullanılan bilgisayarların harddisklerinden çıkan belgelerle ilgili Naip Hakim Hüsnü Çalmuk tarafından hazırlanan raporda, 2005-2009 yılları arasında Genelkurmay Bilgi Destek Dairesi’nde hazırlanan operasyonel haberlerin ilk önce kara propaganda sitelerinde yayınlandığı daha sonra dönemin medyasında kampanya şekline dönüştürüldüğü anlatıldı. Toplumda kaos, korku oluşturmak ve İslam düşmanlığı yaymak amaçlı yapılan haberlerin gazeteler tarafından propagandaya dönüştürüldüğü görüldü.

Medya kampanyaya döndü

İnternet andıcı davasıyla ilgili olarak Genelkurmay ’ın gönderdiği hard disklerdeki belgelerle ilgili Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Naip Hakim Hüsnü Çalmuk tarafından hazırlanan rapora göre; kara propaganda konuları TSK’da konu, başlık ve hangi sitede yayınlanacağı belirlendikten sonra ilk önce Genelkurmay sitelerinde yayınlanıyor. Genelkurmay bünyesinde AK Parti’yi yıpratmak için kurulan kara propaganda sitelerinde yayınlanan ‘özel üretilmiş’ haber ve yönlendirme yazıları dönemin büyük medyasında kampanyaya dönüştürülüyor.

‘Bayrak kampanyası ‘özel’ üretim

Kara propaganda sitelerinde üretilen ve kamyanyaya dönüştürülen haberlerden birisi cami minare yerine bayrak asılmasıyla ilgili bazı yazarların 2006 yılında köşelerinde başlattığı Cami minarelerine bayrak asılsın kampanyasının kaynağının http://www.irtica.org olduğu ortaya çıktı. TSK içindeki karanlık yapı tarafından kara propaganda amaçlı kurulan irtica.org’un minarelere bayrak asılsın haberinden sonra büyük gazeteler Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirmiş bunun üzerine  Diyanet, 15 büyük ilin müftülüklerine “en az iki minaresi olan camilere bayrak asın” talimatı vermişti.

TRT ’de irtica’nın kaynağı da aynı

İrtica.org isimli sitenin TRT aleyhinde de defalarca haber yaptığı ortaya çıktı. ‘TRT’de irtica hortladı’ başlıklı 5 kasım 2006 tarihli haberde, “29 Ekimde Cumhuriyetin kuruluşu coşkuyla kutlanmışken, 31 ekim günü TRT’de Radyo Televizyon yayınlarını konu alan konferans sonrası düzenlenen kokteylde TRT’nin Genel Müdür vekili konuklara içki verilmesini yasaklayarak cumhuriyet coşkusuna gölge düşürdü” ifadelerini yer alması isteniyor.

KORKU OLUŞTURUP ‘DİN’ DÜŞMANLIĞI YAYILMIŞ

Genelkurmay Karargahı’nda hazırlanıp, konu ve başlığı belirlendikten sonra yayınlanması istenen ve büyük çoğunluğu yayınlanan o kara propaganda konularından bazıları şöyle: 

-Çocuklarımızın geleceği için: Fanatik İslamclıktan örnekler vererek “Çocuklarımızın gelceğini göz önünde bulundurarak oy kullanalım” çağrısında bulunan bir yazı.

-Ölçüt tarikat bağlantısı: MEB boş yönetilik kadrolarına AKP’ye yakın duran Eğitim Bir Sen üyelerini atadı.

-Son şansın Türkiye: 29 Nisan 2007: Son şansın Türkiye: sıradan bir Türk ailesinin İslam devrimi yapıldıktan sonra yaşayacağı sıradan bir günün özeti.

-İşte AKP’nin Meclisi: TBMM’de türbanlı kadınların oturumu izlemesine izin verildi, şapkalı kadınlar dışarı çıkarıldı.

-Türban Mesajları: 4 Kasım 2007’de yapılması öngörülen milletvekili genel seçimi yaklaşırken, AKP’den türbana yönelik mesajlar artmaya başladı.

-Korku kenti İstanbul: İstanbul giderek suç kentine dönüyor. Son 2.5 ayda 11 belediye otobüsü yakıldı. Geçen yıl 3 yolcu hayatını kaybetti. Artık bazı semtlere hava karardıktan sonra sefer yapılamıyor.

-Kuran Kusu Açmayana, Cami yaptırmayana ödül yok: Ayşe Sayın’ın www.heddam.com sitesinde ki makalesi.

-23 Nisanda yine imam hatip krizi: Milli Egemenlik Haftasında yapılacak toplantısının geçici başkanlığını, geçen yıl olduğu gibi bu yılda yine bir imam hatipli üstlenecek.

-14 Nisan Halkın sesi olacak: Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde 300 kadar sivil toplum kuruluşunun katkısıyla düzenlenecek Cumhuriyet mitinginde hiçbir parti, sivil toplum örgütü ya da popüler kişinin öne çıkmamasına özen gösteriliyor.

-Misyonerlik: Dr. M. Galip Baysan’ın guvercinevi.net sitesinde yayınlanan Misyonerlik üzerine çalışması

-Yüz binlerce İnsan Erdoğan’ı reddetti: Cumhuriyet mitingi dış basında geniş yer aldı. Yüzbinlerce laik Türk, İslam kökenli hükümeti protesto etti.

-İşte askeri kızdıran görüntüler: Genelkurmayın tepkisini çeken olaylar 23 Nisan haftasında gerçekleşti. Çarşafa sokulup Türban takılan kız çocuklarına ilahiler okutulması medya ve kamuoyunun da tepkisine yol açmıştı. Denizli ve Urfa valilikleri olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

-Bazı okullarda müfredat değil din ve siyaset öğretiliyor

-İrtica devletin içine sızıyor: Genelkurmay, ilgili makamlara uygun ortamlara bilgi verildiğine işaret etti.

-Lisede İrtica propagandası: Kartal Süleyman Demirel Lisesi Müdürü, Öğrencilere dini içerikli broşür dağıttı.

-Okula Dinci kuşatma: Öğrencilerin toplu halde Cuma namazına götürüldüğü ileri sürülen Fatih Sultan Mehmet İlköğretim okulundaki Kutlu Doğum etkinliğinden son anda vazgeçildiği öğrenildi.

-Diğer bazı konu başlıkları: Alternatif etkinlik bu kez Hakkari de, Okulu cami sandılar, türbanlı öğrenciler ilahi okudu, Kutlu doğumdan genelge skandalı çıktı. Genelkurmayı kızdıran etkinlik İstanbul’da, Türban Köşk’e çıkmamalı

Günün Önemli Haberleri