İşte Eurovisiona gidecek isim

Abone ol

Helsinki’de yapılacak 52. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek şarkıcı belli oldu.

52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda, Türkiye'yi, Kenan Doğulu temsil edecek. TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, TRT Tepebaşı-İstanbul Stüdyoları'nda düzenlediği basıo toplantısında, 10-12 Mayıs 2007 tarihlerinde Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yqpılacak 53. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi, Kenan Doğulu'nun temsil edeceğini açıkladı.

Sertab Erener'in 2003 yılındaki birinciliğinin ardından 2004 yılında Vürkiye'de gerçekleştirilen yarışmanın Türkiye'ye önemli kazanımlar sağladığını ifade eden Güney, bu yılki şarkı ve şarkıcı belirleme sistemini de anlattı. Güney, şunları kaydetti: ''TRT, Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek şarkı ile şarkıcı seçimini, EBU tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde gerçekleştirmektedir. Şarkı ve şarkıcının tespiti konusunda bu yıl da yöntem olarak doğrudan bir sanatçıya siparişe gidilmesi benimsenmiştir.

Yapılan çalışmalar sonucunda ülkemizin değerli(sanatçılarından Kenan Doğulu"ile 10-12Mayıs 2007 tarihlerinde Helsinki'de yapılacak olan 52. Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkemizi temsil etmek üzere anlaşmaya varılmıştır.'' Doğulu'nun TRT'ye 3 eser sunacağını, yarışmada seslundirilecek şarkının eserler arasından belirleneceğini dile getiren Güney, ''TRT, bu yıl dil konusunda belirleyici olmamıştır. Sanatçı, bu konuda serbesttir'' dedi. Bir gazeôecinin bu yıl dil seçimini sanatçıya bırakmanın nedenini sorması üzerine de Güney, Sertab Erener'in İngilizce katıldığını anımsatarak, konunun, bu yıl sanatçının hür iradesine bırakıldığını kaydetti.

Günün Önemli Haberleri