İşte Cemil çiçeki kızdıran soru
Abone olBakanlar Kurulu'ndaki gündeme dair basına açıklama yapan Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, bir soruya çok sinirlendi
Hükümet Sözcüsü ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, bugünkü Bakanlar Kurulu'nun ardından toplantının gündemine dair bir basın açıklaması yaptı. İrticayla mücadele eylem planı sorusu Çiçek'i kızdırdı. Çiçek'in soruya yanıtı şöyle oldu:
KONUŞULMADIK NE YANI KALDI BİLMİYORUM
- Türkiye’nin en başarılı olduğu konu, konuyu çok uzun süredir tartışması ancak gerektiği yerde nokta koymaması.
- Hukuk açısından bakarsak, hukuki süreç devam ediyor. Hukuki sürecin devam ettiği noktada, hukuki süreci şu veya bu şekilde doğru bulmadığımızı ifade ettik. Bu sorunun konuşulmadık ne yanı kaldı bilmiyorum. Gazetelerde, köşe yazılarında her yerde tartışılmıştır.
- Kim ne söylüyor diye baktığımızda da yeni bir şey söylediğini görmedim. Keşke yargının sonucunu bekleyecek kadar hepimizin sabrı olsa.
Cemil Çiçek'in konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyleydi:
- AB'YE KATILIM SÜRECİ: Avrupa Birliği katılım süreci ile ilgili çalışmaların üzerinde durduk. Egemen Bağış bu konuda kapsamlı bir bilgi sundu. Yarın akşam itibariyle yarın akşam Çek Cumhuriyeti’nin dönem başkanlığı sona eriyor. İsveç dönem başkanlığını devralıyor. Yarın Sayın Bağış Brüksel’e gidiyor. Önümüzdeki 6 ayda, İsveç’in dönem başkanlığında, çevre faslı, eğitim ve kültür başlığının açılması yönünde yoğun bir çaba sürdürülüyor. 2009’un sonuna kadar önemli bir aşama geçmiş olacağız. Önemli olan tabi açılan başlık sayısı değil, Türkiye’nin kazanımları. Reformlar Türkiye’nin ihtiyacıdır. Bu konudaki kararlılığımız sürüyor. Özellikle Haziran ayında, gümrük ve vatandaşlık kanunu başta olmak üzere yaptığımız değişiklikler ortadır.
- GECE YARISI DÜZENLEMESİ: Hükümetler Anayasa aykırılığın değerlendirildiği yerler değil. Şüphesi hükümet yasa hazırlarken Anayasa’ya uygunluğunu gözetir. Anayasa’ya uygun denilerek Meclis’ten geçen yasalar, itiraz edilirse Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilir.
Eğer konu Anayasa Mahkemesi önüne gidecekse, ki anamuhalefet partisi götüreceğini söylüyor, dolayısıyla kararı verecek olan Anayasa Mahkemesi’dir.
Bur tasarı yasalaşıncaya kadar çeşitli evrelerden geçiyor. Kanunun TBMM’deki faslı bitmiştir. TBMM tarafından şu an yapılabilecek herhangi bir şey yok. Cumhurbaşkanı’nın onayını sunulmuştur. Meseleyi usulen takip etmekte fayda vardır. Bu tasarı TBMM’den yeterli çoğunlukla geçmiştir. Hatta tartışılan yasa da çoğunluğun oyuyla geçmiştir, tutanaklara bakarsak…