İşte Canaydının yönetimi

Abone ol

Seçim zaferini kutlayan Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, verdiği sözleri bu sefer tutacağını söyledi.

Yeniden başkanlığa seçilen Özhan Canaydın kongreden sonra şöyle konuştu: "Her Galatasaraylı yumruk gibi bir bütün olmak zorundadır. Bana gösterdiğiniz güven için sizlere çok teşekkür ederim. İki seferdir bu görevde sizlere bir şey gösteremedik ama bu defa yüzünüzü güldüreceğiz, kupalar, zaferler kazanacağız. Denizle maçı bunun başlangıcı olsun, kalan maçları da kazanıp şampiyon olacağız. Bu dönem benimde yüzüm gülecek, yumruğumu masaya vuracağım, sesimi daha çok çıkartacağım. Burada, sizlerden aldığım müthiş enerjiyi her yere saçarak Galatasaray için daha çok şeyler yapmaya çalışacağım.

Galatasaray’ın üstüne ölü toprağı serpilmiş diyorlar. 500 senedir bizim ismimize kimse ölü toprağı serpemedi, serptirmeyiz. Geçmiş dönemde beraber çalıştığımız yönetim kurulu arkadaşlarım yine bizimle beraber olacaklar. İkinci başkanım Ergün Gürsoy’a çok teşekkür ediyorum. Kendisi Galatasaray için görevine devam edecektir, verilecek her görevi Galatasaray için yapacaktır. Bizden desteğini eksik etmeyen Adnan Polat’ a çok teşekkür ediyorum.

En önemlisi bu yönetimin tekrar göreve gelmesini sağlayan herkese çok teşekkürler. Ben her zaman Galatasaray için yaşadım. Ömrümün sonuna kadar da Galatasaray için her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Sizlerin karşısına zaferlerle çıkacağız, yarım kalan yatırımlarımızı bitireceğiz. Hepimiz Galatasaraylıyız, okullu okulsuz ayrımını yapmayacağız. 2002 den beri çekiştiğim kardeşlerimi de Galatasaray için birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyeni".

Yeniden seçilen Canaydın, oy kullanılan 12 sandıktan 9'unda rakiplerine üstünlük sağlamayı başarırken, 8., 9. ve 11. sandıklardan önde çıkan Yiğit Şardan'a 284 oy fark attı.

10. sandık sonuçlarının açıklanmasının ardından yeniden salona giren Canaydın adeta zaferini ilan ederken, kendisini alkışlayan üyeleri ellerini sallayarak selamladı. Özhan Canaydın, daha sonra salonda bulunan üyelerin tebriklerini kabul etti.

-YÖNETİMDE 6 YENİ İSİM-

Özhan Canaydın, yeni yönetimine 6 yeni ismi dahil etti. Divan Kurulu Başkanı Semih Haznadaroğlu, eski yönetici Adnan Polat süpriz bir şekilde yönetimdeki yeni isimler olarak listede yer alırken, eski bakanlardan Işın Çelebi, eski yönetici Celal Gürcan, BDDK eski başkanı Engin Akçakoca ve turizmci Atilla Kınay asil üye oldular. Geçtiğimiz yönetimde yedek üye olan Ali Gürsoy, bu kez asil listede yer aldı.

Yedek üyeler içinde Fatih Gökşen'in statüsü devam ederken, geçmiş dönemde yedek üye olan Yalçın Orhon, Ahmet Raif Ünüvar ve Adnan Öztürk liste dışı kaldı. Bu isimlerin yerine, Ahmet Dedehayır, Haldun Üstünel, Tunca Hazinedaroğlu ve Vedat İrdelp yedek üye olarak listede yer aldı.

Özhan Canaydın'ın yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Semih Haznedaroğlu, Cengiz Özyalçın, Mehmet Helvacı, Şükrü Ergün, Adnan Polat, Işın Çelebi, Celal Gürcan, Engin Akçakoca, Ali Gürsoy, Atilla Kınay, Ahmet Dadehayır, Haldun Üstünel, Tuncay Hazinedaroğlu, Fatih Gökşen, Vedat İrdelp.

-KONGRE 11 SAAT SÜRDÜ-

Galatasaray'ın 2006-2008 yılları arasındaki yönetim kurulunu ve başkanını belirleyen kongre, yaklaşık 11 saat sürdü. Sabah saat 10.30'da başlayan ve 15.00'e kadar üyelerin oy kullandığı seçim, gece 21.00'de sona erdi.

-CANAYDIN'IN SEÇİM TAKTİĞİ TUTTU-

Seçimde 3 aday ile yarışan Özhan Canaydın'ın güçlü bir liste oluşturması, yeniden başkan olmasında büyük etken oldu.

Kongre üyeleri, Canaydın'ın, kongre öncesinde başkan adayı olan ancak sonradan çekilen Semih Haznedaroğlu ile birlikte düzenlediği ''Galatasaray'a bağış kampanyası'' ile ön plana çıkan Adnan Polat'ı listesine dahil etmesi, ayrıca su sporları branşlarında etkili olan Vedat İrdelp'i yedek üye olarak listesine almasının seçimi kazanmasında etken olduğunu ifade ettiler.

-GOLLER SEVİNDİRDİ-

Kongrenin devam ettiği dakikalarda, Galatasaray'ın Denizlispor maçında attığı goller üyeleri sevindirdi. Denizlispor'un attığı gol önce üyeleri üzerken, ikinci yarıda Galatasaray'ın üst üste gelen golleri ve galip gelindiğinin öğrenilmesi sonrasında salonda sevinç yaşandı.

Divan Başkanı Anıl Büyükerol, kararları Denizlispor-Galatasaray maçının bitmesinden sonra açıklandı.

Bu arada, Denizlispor'un maçtaki golünün elle atıldığı haberi bildirilen başkan Canaydın'ın üzüntü yaşadığı gözlendi.

Diğer yandan Özhan Canaydın'ın yönetim kurulu listesinde yer alan Ali Gürsoy, kongreyi takip ettiği balkonda bazı üyelerle tartıştı. Araya giren kişiler tartışmanın büyümesini engelledi.

Günün Önemli Haberleri