İşte 12 adımda AK Parti beyannamesi

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım seçim beyannamesini açıkladı. Beyanname 12 başlıkta oluşuyor. İşte beyannamede yer alan seçim vaatleri;

İNTERNETHABER- Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. 1 Kasım için özel bir ekip tarafından hazırlanan beyanname, 12 başlıktan oluşuyor. Beyannamede ekonomik vaatler ve gençlere ilişkin projeler dikkat çekiyor. İşte adım adım derlediğimiz AK Parti seçim beyannamesi;

Başbakan Davutoğlu, AK Parti'nin 1 Kasım seçimleri için hazırlanan seçim beyannamesini ATO Congresium salonunda açıkladı. Davutoğlu, salona eşi Sare Davutoğlu ile birlikte vatandaşları selamlayarak girdi.

"Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısının çalındığı toplantıda, Başbakan Davutoğlu sahneye çıktığında ise AK Parti'nin seçim müziği olan ve YSK tarafından yasaklanan "Haydi Bismillah" isimli şarkı çalındı. 

MEDENİ REKABET TEMENNİSİ

Seçim Beyannamesi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri için nezaket ve saygı çerçevesinde medeni bir rekabet temennisinde bulundu. Seçim beyannamesinin, masa başında, dar katılımla hazırlanmış bir beyanname olmadığını söyleyen Davutoğlu, "Bugün, milletimizin huzuruna yine Türkiye'nin sesi olarak çıkmış bulunuyoruz. AK Parti, bütün unsurları, bütün birikim ve kararlılığıyla 1 Kasım'a hazırdır, yola çıkmaya hazırdır" diye konuştu.



BEYANNAME 12 BAŞLIKTAN OLUŞUYOR 

Başbakan Davutoğlu tarafından geniş katılımlı bir toplantıyla açıklanan seçim beyannamesinde 12 başlık bulunuyor. İşte seçim beyannamesinde bulunan başlıklar;

1- ÇİFTÇİ VAATLERİ

Yemde ve gübrede KDV kaldırılacak. Genç çiftçilere proje karşılığında 30 bin lira karşılıksız destek verilecek. Seraların modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek. Seraların elektrik fiyatları, sulama suyu elektrik fiyatlarına çekilecek. 2019 yılına kadar 10 milyon dekar ilave arazi sulanabilir hale getirilecek. Koyun ve keçi yetiştiriliciğine yönelik teşvikler artırılacak. 

2- AİLE VE ÇOCUKLAR  

Sosyal hizmete ihtiyacı olan ailelere sosyal hizmet uzmanı tahsis edilecek. Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilecek. Çocuk hizmetlerinde koğuş sistemi yerine ev ortamına geçiş sağlanacak. Tasarruf eğilimi teşvik edilecek, ev almak için konut hesabı açan ve yüzde 25 peşinat biriktiren vatandaşlara yüzde 15 kamu katkısı sağlanacak. Doğum yapan annelere, ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üç çocuk ve üstü için 600 TL ödenecek.



3- ÇALIŞAN KESİM


Bireysel emeklilik tasarruflarında yüzde 25 devlet desteği devam edecek. Asgari ücret 1.300 TL'ye çıkarılacak. Tehlikeli işlerde asgari ücretlerde farklılaştırma sağlanacak. Halihazırda 51 ilde uygulanan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta pirimi için yapılan indirimde 10 işçi zorunluluğu kaldırılacak. Taşeronlarda, asıl işlerde çalışanların kamuda istihdam edilecek. Polislerin 2.200 olan göstergeleri 3.000 bine çıkarılacak. Yatırım mallarının ve ara malların vadeli ithalatında KKDF oranı yüzde 6'dan sıfıra indirilecek. 

4- EMEKLİLER 

Temmuz ayındaki seyyanen artıştan yararlanamayan işçi ve Bağkur emeklilerine 100 lire seyyanen zam yapılacak. Bağkur Sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen prim kesintisi tamamen kaldırılacak. TOKİ eliyle, emeklilere ve asgari ücretlilere daha uygun şartlarla ev sahibi yapılacak.  

5- ESNAF VE KOBİLER

30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. Emek yoğun sektörlerde yatırımcıların talebi halinde, sembolik kira bedeliyle anahtar teslimi fabrikalar inşa edilecek. Basit usulde vergilendirilen esnaftan 8 bin liraya kadar olan yıllık kazançtan vergi alınmayacak. 

6- KÜLTÜR SANAT  

Fikri mülkiyet hakları, yasal altyapısıyla güçlendirilecek. Vakıf geleneği yaygınlaştırılarak, korunması sağlanacak. Şehirlerde AVM benzeri, ticari faaliyet alanlarında kültürel faaliyet alanlarının oluşturulmesi teşvik edilecek. Yapımı Türkiye'de gerçekleştirilecek yabancı filmlerden vergi alınmayacak.

7- MUTLU ŞEHİRLER

Dikey değil yatay yapılaşma teşvik edilecek. Hayvan bakım merkezleri ve hastaneler teşvik edilecek. İmar değişikliğinden oluşan değer artışından kamunun pay almasını sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Alt gelir gruplarının konuta erişiminin sağlanması için finansman yöntemleri çeşitlendirilecek. HES'lere yönelik çevre duyarlılığı en üst düzeyde hayata geçirilecek. Su kaynakları korunacak. 5 yıllık dönemde orman çiftçisi için ceviz, badem, fıstık çamı gibi meyveli orman ağaçları dikilecek.

8- KADINLAR

Kadınların, toplum faaliyetlerinin karar alma mekanizmalarındaki katılım düzeyleri artırılacak. Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlanmaya devam edilecek. Kadın çalışanların doğuma bağlı olarak, ilk çocukta 2, ikinci çocukta 4 ve üçüncü ve üzerindeki çocuklarda ise 6 ay yarı zamanlı çalışma hakkı tanınacak. 



9- GENÇLER


Seçilme hakkı 18'e inecek. Ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Kendi işini kurmak isteyen genç girişimciye, projesi karşılığında 50 bin lira karşılıksız, 100 bin lira faizsiz kredi verilecek. Yeni iş kuranlar üç yıl boyunca gelir vergisinden muaf tutulacak. Öğrenim gören öğrencilerin, pasaport harçları kaldırılacak. THY'nin yurt içi uçuşlarında yüzde 20, yurtdışı uçuşlarında ise yüzde 25 indirime devam edilecek. GENÇDES sayesinde gençlerin, kısa film, kitap, dergi ve sanatsal faaliyetleri karşılıksız desteklenecek. 

10- EĞİTİM  

İkili eğitime son verilerek tüm okullarda tam gün eğitim-öğretim yaygınlaştırılacak. Öğrencilere, yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek düzeyle yabancı dil eğitimine öncelik verilecek. Her ortaöğretim mezunu öğrencinin, bir spor dalında lisans alabilecek düzeyde olması ve mezunların bir müzik enstrümanını belli bir düzeyde çalabilecek düzeyde eğitim alması sağlanacak. Öğretmen akademisi kurulacak. Sınav baskısının azaltılabilmesi için yükseköğretime geçişte sınavların bir yıla yayılması sağlanacak. 

11- ENGELLİLER 

Engellilerin bilgi ve iletişim teknolojilerine erişim imkanları artırılacak. Engellilere yönelik özel bilgi ve iletişim teknolojileri yazılım ve donanımları yaygınlaştırılacak. Engelli bakımı, eğitimi ve istihdamına yönelik destekler sürdürülecek. Engelli Yaşam Merkezleri kurulacak. 

12- SAĞLIK 

Koruyucu hekimlik geliştirilecek. Aile hekimlerinin hasta sayısı 3 binin altına düşürülecek. Evde bakım hizmetleri geliştirilecek. 29 sağlık bölgesinde 56 bin yatak kapasiteli şehir hastaneleri hizmete açılacak. Uyuşturucuyla mücadele için rehabilitasyon sistemleri güçlendirilecek. Milli aşı projesi ile milli aşı üretilecek. Tütün kullanımı, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile etkin mücadele yapılacak. Obezite ile mücadele edilecek. Sağlıklı yaşam için 1 milyon bisiklet dağıtılacak. 

Günün Önemli Haberleri