İstanbuldan sel manzaraları VİDEO

Abone ol

Yağmur sonrası İstanbul, 3. dünya ülkelerinde yaşanan sel görüntülerini aratmadı.

İstanbul'da gece boyunca etkili olan yağış, Sarıyer ve Beykoz ilçelerinde bir çok ev ve işyerinde su baskınlarına neden oldu. Sabah saatlerinde etsikili sürdüren yağış nedeniyle, işyerlerine gitmek için araçlarıyla yola çıkan vatandaşlar uzun saatler trafikte kaldı. Sarıyer'in bir çok bölgesinde göletler oluşurken, bölgeye giden belediye ve itfaiye araçlarındaki botlar dikkat çekti.
Sarıyer - Maslak güzergahında tüm yollarda trafik sabah saatlerinde kilitlendi. Uzun araç kuyrukları, köprü trafiğini de etkiledi.
Kemerburgaz'da bir fabrikayı su bastı. Fabrikada çalışan 130 işçi, boylarına kadar ulaşan sel sularından güçlükle kurtarıldı.

İstanbul ve çevresi perşembe günü akşam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek. Kuvvetli karayelle birlikte hava sıcaklığı hissedilir derecede azalacak. Hava sıcaklıklarının yarın 13-18, Cuma günü 4-8, Cumartesi günü 2-7 derece olması bekleniyor.
İstanbul’da bu sabah saatlerinde yapılan ölçümlere göre, 24 saat içinde metre kareye Kartal’da 3.6, Bakırköy’de 4.0, Samandıra’da 8.4, Göztepe’de 9.7, Kumköy’de (Kilyos) 20.4, Pendik’te 20.9, Sarıyer’de 88.6 kilogram yağış düştü.




Günün Önemli Haberleri