İstanbul'da soğuk Ankara'da kar

Abone ol

Karakış yurt genelinde kendini iyice hissettirmeye başladı.

Yüksek kesimlere ilk karın yağdığı İstanbul'da sıcaklıklar düştü. Başkent Ankara ise akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Kara kış tüm yurtta kendisini hissettirmeye başladı.

İstanbul'a yılın ilk karı Kartal'a düştü. Kısa süreli kar yağışının ardından evlerin çatıları ve ormanlık alan beyaza büründü.

İstanbul'da soğuk havanın gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayacağı bildirildi. Yetkililer buzlanma konusunda uyarıda bulundu.

Yarın öğle saatlerinde kentin kuzey bölgelerinde hafif kar yağışı beklenirken, salı günü yağışın kar ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Başkent Ankara'da ise öğleden sonra etkili olan yağmur, kentin yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Ankara'da şehir merkezinde yağmur görülürken, Turan Güneş Bulvarı, Or-An, Dikmen gibi yüksek kesimlerde kar yağışı meydana geldi.

Akşam saatlerinden itibaren kar yağışının yoğunluğunu artırması beklenirken, Ankara Büyükşehir Belediyesinin kar kürüme, tuzlama ve temizleme araçlarının hazır olduğu gözlendi.

Kar yağışıyla birlikte Esenboğa, Samsun, Eskişehir, İstanbul ve Konya yolları ile ana güzergahlarda belediye ekiplerinin 24 saat görev yapacağı öğrenildi. Trafiğe çıkacak sürücülerin kış lastiklerini takmış olmaları ve dikkatli olmaları tavsiye edildi.

BOLU'DA KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETRE

Bolu dağında kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Kars ve Ardahan'da gece hava sıcaklığı eksi 17 dereceye kadar düştü.

Kar, TEM ve D-100 karayollarının bolu dağı kesiminde etkili olmaya başladı. Kar yağışıyla birlikte etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü.

Karayolları ekipleri yollarda tuzlama ve kar küreme çalışmaları yapıyor.

Doğu'da gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Çatılarda buz sarkıtları oluştu. Sarıkamış'ta ise yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

Günün Önemli Haberleri