İstanbul yolu bu hale geldi

Abone ol

Bursa-İstanbul karayolunda meydana gelen kazalar sürücüleri zor durumda bıraktı

Bursa'nın Gemlik İlçesi yakınlarında aşırı buzlanma yüzünden meydana gelen trafik kazaları nedeniyle Bursa-İstanbul karayolu 2 saat süreyle ulaşıma kapandı. Karayolları ve trafik ekiplerinin çalışması sonucu kayan araçlar kaldırılarak yol açıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Dondurucu soğuklar Güney Marmara'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Hava sıcaklığının sıfır altında 5 dereceye kadar düştüğü Gemlik İlçesi'nde aşırı buzlanma karayolu ulaşımında aksamalara neden oldu. Bursa-İstanbul karayolunun Gemlik bölümünde bu sabah buzlanma nedeniyle meydana gelen maddi hasarlı trafik kazaları nedeniyle yol 2 saat süreyle ulaşıma kapandı. Karayolları ve trafik ekiplerinin müdahalesi sonucu kayan araçlar yoldan kaldırılarak trafik akışı yeniden sağlandı.

ULUDAĞ'DA 175 SANTİM KAR

Bu arada, Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da kar kalınlığı 175 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının gündüz sıfırın altında 10, gece de sıfırın altında 15 dereceye ulaştığı Uludağ'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

DOĞU'DA KIŞ

Etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Horasan-Eleşkirt karayolunun ulaşıma kapanması sonucu 30'u yolcu otobüsü 250 araç yolda mahsur kaldı.

Horasan Bölge Trafik Müdürlüğü yetkilileri, etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle 30'u yolcu otobüsü yaklaşık 250 aracın yolda mahsur kaldığını, karayolları ekiplerince başlatılan karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.

Yolun ulaşıma kapanması sonucu mahsur kalan yolculardan bazıları, yaklaşık 12 saattir bölgede bekletildiklerini söyleyerek, yetkililere tepki gösterdi.

BAŞKALE'DE 7 SAATTLİK KAR ÇALIŞMASI

Van'ın Başkale İlçesi'nde etkili olan kar yağışı yaşamı felç etti. Birçok köy yolu ulaşıma kapanırken, ekipler köylerin yollarını 7 saatlik çalışmayla açabildi. Mahsur kalan köylüler esaretten kurtulmanın sevincini yaşadı.

Başkale İlçesi'nde 3 günden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı. Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santime, yüksek kesimlerde ise 1 metrereye ulaştı. Başkale İlçesi'nde 3 günden bu yana yolları kapalı olan Çakırdoğan ile Aydemir Köyü ve bunlara bağlı 6 mezra yolu yapılan çalışmayla açıldı. İl Özel İdaresi'ne ait ekiplerin zorlukla yürüttüğü 7 saatlik çalıyma sonrası köy ve mezraların yolu yeniden ulaşıma açıldı. Köylüler kar esaretinden kurtulmanın sevincini yaşarken, Başkale İl Özel İdare Karla Mücadele Şefi Ümit Arslan, "Kar ve tipi nedeniyle açtığımız köy yolları yeniden kapanıyor. Çok zorlu bir mücadele yürütüyoruz. Ancak yolların kapanmaması için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Günün Önemli Haberleri